deklaracja tablicy o nieznanym wymiarze

0

mam potrzebe zadeklarowac tablice o wymiarze ktory jest liczba linii w pliku..
w momencie kompilacji liczba linii pliku jest nie znana wiec wpisanie

String[][] tablica = new String[liczba_linii()][3]

nie zadziała...

czy da sie jakos dynamicznie deklarowac rozmiar tablicy? Jak sobie poradzic z tym zeby miala dokladnie taki wymiar jak liczba linii w tym pliku... ?

zaznaczam ze korzystam z mozliwosci J2ME

0
csh napisał(a)

mam potrzebe zadeklarowac tablice o wymiarze ktory jest liczba linii w pliku..
w momencie kompilacji liczba linii pliku jest nie znana wiec wpisanie

String[][] tablica = new String[liczba_linii()][3]

nie zadziała...

czy da sie jakos dynamicznie deklarowac rozmiar tablicy? Jak sobie poradzic z tym zeby miala dokladnie taki wymiar jak liczba linii w tym pliku... ?

zaznaczam ze korzystam z mozliwosci J2ME

Ciekawe rzeczy opowiadasz... Bo poniższy kod się i kompiluje i nawet odpali a kompilator ani nie ma pojęcia czy w ogóle coś jest w args[0] i args[1] ani tym bardziej co to jest...


public class UnknownTableLength {
	
	public static void main(String []args) {
		String [][]table = new String[Integer.parseInt(args[0])][Integer.parseInt(args[1])];		
	}
}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1