Witam wszystkich ;-)

Jave miałem na studiach, ale problem, z którym się zmagam jest mi całkiem obcy.

Musze napisać programik, który będzie wchodził na określoną stronę, dokonywal logowania, wpisywal w textboxa adres pliku z dysku i i uruchamial kacje przycisku ze strony.

Czyli dokonywał automatycznie tego co użytkownik w krokach:
Wchodzi na podany adres, loguje się, wpisuję adres pliku xml do załadowania, klika guzik uploadu.

na razie doszedłem do tego, żeby skorzystać z httpclient:
import org.apache.commons.httpclient.*;
import org.apache.commons.httpclient.auth.AuthScope;

Czy getmethod służy tylko do ściagania czy także do wysyłania? (import org.apache.commons.httpclient.methods.GetMethod;)

Czy komuś zalega na dysku stara praca zawierająca taki element? ;-)

Są w internecie przykłady tego typu programów? Jak w ogóle nazywa się tego typu klasa programów?

Z góry dzięki za pomoc ;-)

P.S. Drogi mederatorze, tak jak napisałem powyżej: nie wiem jak nazywają się programy tego typu i jakich narzędzi mam użyć. Temat jest zatem abstrakcyjny. Gdybym chociaŻ znał kategorie problemu już bym był wdzięczny.