problem z JOptionPane

0

mam ciekawy programik który mi wilicza sume 10siatek liczb ale niemoge go przeprogramowac na JOptionPane zeby wszystko bylo w tych komunikatach ,ma ktos pomysl?

oto program:

import javax.swing.JOptionPane;

public class Zadanie2r7 {
static int i;
static int j = 0;
static int x = 0;
static int n=37;
public static void main(String[] args){
for(i=1;i<=n;i++) {
j+=i;
if(i%10==0)
{
System.out.println("od "+(i-9)+" do "+i+" = "+j);

j = 0;
x = i;
 }
}
if(j > 0)
{
		 
System.out.println("od "+(x+1)+" do "+(i-1)+" = "+j);
}
	
}

}

wartos n mam definiowac ja i wynik ma byc w komunikacie

0

<url>http://www.leepoint.net/notes-java/GUI/containers/20dialogs/10joptionpane.html
</url>

0

heh,wiem jak wygladaja komendy na komunikaty,problem jest w tym ze tam gdzie sa podawane System.out.println program sie zapetla....

0

import javax.swing.JOptionPane;

public class Zadanie2r7 {
        static int i;
        static int j = 0;
        static int x = 0;
        static int n=37;
public static void main(String[] args){
        for(i=1;i<=n;i++)        {
         j+=i;
         if(i%10==0)
         {
                 JOptionPane.showMessageDialog(null,"od "+(i-9)+" do "+i+" = "+j );
       
        j = 0;
        x = i;
         }
        }
        if(j > 0)
        {
        JOptionPane.showMessageDialog(null,"od "+(x+1)+" do "+(i-1)+" = "+j);                
        }
               
        }

} 

Sorry ale nie wiem w czym problem ? a tu masz wynik w komunikatach. (mam nadzieje ze nie o to chodzilo bo zal.)

Jakie zapetlanie ?

0

no niezupełnie chodzi oto,cały cwancyk polega na tym ze to wyskakuje w jednym komunikacie a nie w kilku,czyli do staje jeden wynik a nie kilka.

0
BloodaciD napisał(a)

no niezupełnie chodzi oto,cały cwancyk polega na tym ze to wyskakuje w jednym komunikacie a nie w kilku,czyli do staje jeden wynik a nie kilka.

No to nie masz problemu z JOption tylko z programem napisz dokladnie co ma liczyc i jak dawac odpowiedz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1