Notacja wykładnicza

0

W Javie przy wyliczaniu albo bardzo małych, albo baaaaardzo dużych liczb zamiast normalnego wyniku, program zwraca wynik w postaci notacji wykładniczej z niechcianym E. Co trzeba zrobić, by wynik być wyświetlany normalnie. Proszę o pomoc (nie znalazłem nic w dokumentacji)!

0

To najwidoczniej zle szukales znow. printf, format przyjzyj sie temu.

0

Wybaczcie, jestem początkujący w Javie, porostu pomóżcie!

0

Piszę większy projekt w Javie

Hmm skoro jestes poczatkujacy to wez sie najpierw za mniejszy projekt ;).

A zamiast skamlac ze jestes poczatkujacym to bierz dupe w troki i idz czytac dokumentacje. Przeciez tam wszystko masz napisane (jeszcze napisalem Ci czego uzyc). Jesli z takim problemem nie jestes w stanie sobie poradzic to radze zaczac nauke od poczatku,a nie od wielkich projektow.

0

A po co te wulgaryzmy? Jesteś jakiś niedowartościowany, ja się Ciebie nie czepiam czy robisz małe, średnie, czy duże projekty. Zwyczajnie poprosiłem o pomoc, jak nie stać Cię żeby po ludzku odpowiedzieć, to może lepiej sie nie odzywaj...

0

Ty się nie obrażaj - zadajesz masę pytań, na które odpowiedź można bez trudu znaleźć w dokumentacji.
Na dodatek wiele z nich jest niejasno sformułowanych.
To jest wkurzające.

0

Ech...
String.format(String, Object...)

String.format("%.10f", 12.1234567891234567891234f); //#> "12.1234567891"

Więcej: http://java.sun.com/javase/6/docs/api/java/lang/String.html#format(java.lang.String,%20java.lang.Object...)</url>
Naprawdę, wystarczy tylko chcieć poszukać...

0

To co mi napisałeś nie działa. Próbowałem coś poszukać na tej stronie, rozumiem definicje args, lecz nie wiem co mm do niej podstawić. Czy ta funkcja na pewno znajduje się w klasie String (ona ma przecież wypotęgować: xE-8 = x*10^-8).
OK, teraz możecie się na mnie powyżywać.

0
DecimalFormat df=new DecimalFormat("####.#########");
double x=Math.log(2.3456789d);
System.out.println(df.format(y));

pozdrawiam

0

Dzięki!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1