JSP+wlasna klasa (gdzie ja wrzucic/jak jej uzyc)

0

Witam, nie wiem jak mam uzyc na stronie JSP wlasnej klasy, a raczej obiektu tej klasy. Skompilowana klase wrzucilem najpier do folderu gdzie mam plik *.jsp, ale nie dzialalo, wiec skopiowalem do WEB-INF/classes/ i rowniez nie chodzi. Dostaje info:

An error occurred at line: 27 in the jsp file: /index.jsp
MojaKlasa cannot be resolved to a type

Mam nadzieje, ze cos mi poradzicie.

Pozdro!

0

A zaimportowałeś tą klase w pliku jsp ?

0

Nie, po prostu uzylem new. Ta moja klasa nie jestm JAR'kiem wiec nie wiem jak bym mogl ja zaimportowac. Jak mozesz to napisz mi krok po kroku, bo ja dopiero dzisiaj zaczalem zabawe z JSP i zabardzo nie wiem gdzie co i jak.

Pozdro!

0

Dodajesz w pliku jsp:

<%@page import="NazwaKlasy"%>

chyba, że masz klasę w pakiecie to jeszcze musisz dodać pełną nazwę pakietu przed NazwaKlasy

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0