java początki

0

uczę się javy i mam compilator eclipse i potrzebuje jakiejs wiekszej ilosci artykulow niz na tej stronie . czy znacie jakies normalne i obszern

0

Szukanie w googlu pomaga:
http://www.mindview.net/Books/TIJ/ - można sobie książkę ściągnąć
http://www.javaworld.com - wszystko co o javie wymyślono, chyba...

0

Ja dla początkującego poleciłbym:

P.S. Eclipse nie jest kompilatorem, to środowisko programistyczne.

0

mały problem... przypisywanie

chce zrobić cos takiego mam okno i pole tekstowe oraz radiobutton
<%@ Page Language="C#" AutoEventWireup="true" CodeBehind="Default.aspx.cs" Inherits="WebApplication3._Default" %>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-*W3C*DTD XHTML 1.0 Transitional*EN" "http:*www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head runat="server"> <title>Bazy danych</title> <script language="javascript" type="text/javascript"> // <!CDATA[

function Button1_onclick()
{
var wynik = "coś";
alert(wynik);
}

function Text1_onclick()
{

}

function Radio1_onclick()
{

}

// ]]>
</script>

</head> <body> <form id="form1" runat="server">
  <input id="Button1" type="button" value="button" onclick="return Button1_onclick()" /> <input id="Text1" type="text" onclick="return Text1_onclick()" /> <input id="Radio1" type="radio" onclick="return Radio1_onclick()" />
</form> </body> </html>

chciałem zrobić coś i wyświetla po kliknięciu ale nie mogę zrobić podstaw np przypisać zmiennej wynik wartości z textboxa albo na odwrót a za pomocą radiobutona bym chiał zmieniać właściwość textu np pochylony, pogrubiony plz HELP to taki mój mały początek dalej coś będę dłubał (już mam małą biblioteczkę o obiektach metodach funkcjach ipt. ale tego nie mogę znaleźć) bo chciałbym sprawdzić rozwiązania javascript bo w C# dam rade :p

0

a to da sie juz JSP w C# pisac? jesli tak, to nie to forum :P

pozdrawiam

0

czy możliwe jest w aplicacji flashowej zamiescic aplikacje javovą

0

@si3ma, java to nie javascript. Nie to forum!!!

@helpnowpls, teoretycznie tak w praktyce nie.

0

java !
aplikacja java
nie chce tworzyć htmla wiec chce do actionscriptu

0

nie ma tutaj javascript, napisałem tutaj bo pomyślałem, że może ktoś pomoże. Wiem że to nie ten dział i jeśli to się okarze problemem to go usunę lub zrobi to moderator :) ale na razie zaczekam może ktoś pomoże

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1