Na wydruku widać tekst tylko przy wielkości 70

0

Tworzę pierwszy raz w życiu program, który używa drukarki. Nie drukuje mi się w ogólę nic, ale na razie zajmijmy się tylko tym, że nie drukuje mi sie nagłówek dokumentu, a właściwie drukuje, ale tylko przy czcionce 70 pkt lub większej.

Tak to drukuję.

            header = new String[]{"NAGŁÓWEK !!!", "=) =) =)"};
            
            for (int i = 1; i <= header.length; i++)
                g2.drawString(header[i - 1], 0, i * fontHeight);

Wiem, że po tym co tu napisałęm trudno jest wywnioskować, co siędzieje, ale jakbym miał dać cały kod potrzebny do zrozumienia co się dokładnie drukuje, to bym musiał dać cały program, a tego by się wam chyba nie chciało sprawdzać :)

0

wystarczy poszukać o drukowaniu - po prostu dpi ekranu masz 72 a drukarki zazwyczaj 600 więc wnioski sam, a jak to rozwiązać pisze (głównie w delphi)

0

Hmmm, w mojej książce od Javy nic o tym nie pisało....

0

Niestety nie mogę nic znaleźć na ten temat w Javie :( Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1