Wymiana danych między projektami

0

Witam. Problem jest następujący.

Załóżmy, iż mam 3 projekty w każdym z nich po jednej klasie.

ProjektA->KlasaA

ProjektB->KlasaB

ProjektC->KlasaC

To na czym mi zależy, to uczenienie widocznymi metod np z KlasyC dla KlasyA i KlasyB. Czy można coś takiego w ogóle zrobić w Javie? Pamiętajcie, że klasy są w trzech różnych projektach.... Liczę na jakąś pomoc...

0

export do jar i import biblioteki w Project/properties/Java Build Path

0

Czyli w momencie kiedy np z KlasyC wywołam jakąś metodę która zwróci np int = 3 to w KlasieA będą mógł te 3 przechwycić ?

0

Mów precyzyjnie. Chodzi o wymianę informacji pomiędzy trzema niezależnymi aplikacjami, które działają równolegle.

0
Koziołek napisał(a)

Mów precyzyjnie. Chodzi o wymianę informacji pomiędzy trzema niezależnymi aplikacjami, które działają równolegle.

...coś w tym stylu. Mam aplikację WEB ową w której mam servlety, a w drugim projekcie mam Applet z Formatką i przyciskami. Potrzebuję klasy które będą widoczne między tymi projektami i będzie możliwa wymiana danych między nimi. Nie chodzi mi o typowe rozwiązanie Applet -> Servlet - bo to już mam. Potrzbuję po prostu mechanizmu, dzięki któremu będę w stanie precyzyjnie określić Servletowi jakie zapytanie na bazie ma wykonać (coś jak przekazanie argumentu)

0

Poczytaj o webservices i SOAP. to są chyba dwie technologie które tu można zastosować.

0

Alternatywą są zapytania POST i GET poprzez HttpConnection lub mechanizm RMI .

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1