Aplikacja a aplet

0

witam wszystkich.
na wstępie chciałem wspomnieć że jeszcze nigdy nie robiłem apletu javy ale trochę się "bawiłem" aplikacjami.

i tu się pojawia problem bo mam stwożyć prostą grę, co więcej stwożyłem już sporą jej część jako aplikacja ale okazało się że to musi być aplet,
jak że pisałem aplicaję użyłem bufferStratedy, i teraz kiedy dziedziczę zamias z Canvas to z klasy JApplet to wyskakuje mi błąd na bufferstrategy i nie wiem jak do rozwiązać,

pomocy... [???] </ort>

0

Jeśli spojrzysz do dokumentacji JDK 1.4
http://java.sun.com/j2se/1.4.2/docs/api/javax/swing/JApplet.html
to zauważysz że applet nie dziedziczy z Canvas więc nie możę mieć podanej przez ciebie metody.
setBufferedStrategy .
</url>

0

a jak zapisac aplikacje Javy do pliku exe?? Da sie??

0
blazej222 napisał(a)

a jak zapisac aplikacje Javy do pliku exe?? Da sie??

Nie . Ale można napisać aplikację która uruchomi jara z twoją aplikacją .
np. w eclipsie właściwą aplikacją jest startup.jar
więc eclipse.exe wykonuje tylko
"java -jar startup.jar "

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1