Ile liter "A" jest w Stringu?

0

Jak policzyć ile liter "A" jest w Stringu?

0

np metoda substring przesuwasz sie po całym stringu i liczysz wystapienia litery A:)

0

Można prosić jakiś kodzik...

0

substringi beda masakrycznie nieoptymalne! zainteresuj sie metoda toCharArray. Po tablicy pewnie umiesz przejsc.
pozdrawiam

0

troche to bez sensu... tak naprawde java przechowuje String jako tablice char tylko nie daje do niej dostępu jak do tablicy - jest on realizowany przez funkcje charAt() która po prostu dodatkowo sprawdza czy indeks o jaki prosimy nie wychodzi poza długość stringa. w każdym razie metoda daje dostęp bezpośredni do znaku o podanym indeksie i jest najbardziej naturalnym podejściem. ( substring to się na dowcip nadaje ;D )

0

Dla początkującego dobry i substring, pouczy sie troche to będzie optymalizował

0
siwas napisał(a)

Dla początkującego dobry i substring, pouczy sie troche to będzie optymalizował

Dla początkującego rozwiązanie problemu powinno być najlepsze z możliwych. Tak, aby od początku uczył się prawidłowego myślenia. Jak również używania podstawowych metod. Metod, które mógłby sam napisać.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1