Klient GIT

0

Jakiego klienta git używacie na co dzień?

Sam używam sourcetree, ale już mnie szlag od niego trafia i chcę zmienić na coś lepszego.

4

Kraken

4

Terminal załatwia sprawę najlepiej w moim wypadku, czasem lecą commity z IDE.

9

99% czasu wykorzystuję klienta wbudowanego w IntelliJ.

2

Ja mam tourtoisa - jakies 30% - do naprawiania błędów z IDE i analizowania zmian, wbudowany w IDE (ale nie jest to żadne z topowych) - 40% tylko dlatego, że nie bardzo da się inaczej w tej technologi, i resztę to konsola do analizowania przypadków szczególnych.

2

phpstorm + gdy czegoś się rzeczywiście nie da w nim zrobić to tortoisegit

1

W robocie git extensions + meld(mergetool)
Prywatnie na malince używam konsoli.

5

Konsola do większości rzeczy, rozwiązywanie konfliktów w IntelliJ

0

Do commit, push i merge konfliktów wbudowane w IDE (Rider lub Webstorm). Jak coś więcej, to już robię w terminalu.

1
Grzyboo napisał(a):

Jakiego klienta git używacie na co dzień?

git

2

Github dekstop do commitowania i pushowania, do wszystkiego innego git

0

W pracy SourceTree, prywatnie GitKraken.

1
null null napisał(a):

Konsola do większości rzeczy, rozwiązywanie konfliktów w IntelliJ

Plus tig do przeglądania commitów

1

Git + Fugitive. Próbowałem tig ale na razie nie miałem za bardzo potrzeby, chociaż staram się powoli przejść by wywalić Fugitive.

2

terminal + narzędzia wbudowane w IDE JetBrains (WebStorm, IntelliJ itp)

1

Ja nie ufam jakoś tym wbudowanym narzędziom w IDE zarówno Jetbrains jak i VsCode dlatego wszsytko z terminala leci

0
Escanor16 napisał(a):

wszsytko z terminala

Do diff itp z terminala nie zabieram się

0

kraken

1

Wbudowany tool w IntelliJ Ultimate

0

GitEye lub wbudowany w Android Studio, albo z konsoli. Kraken był też ok, ale z chwilą gdy zaczęli żądać kasy za obsługę repozytorium lokalnego niech walą się na ryj. Nie będę płacił za darmowego Gita, wolę już nauczyć się poleceń z konsoli

4

GitExtensions. Darmowe, dobre, graficzne i z konsolą.

0

Git extensions + kdiff3, do git reflog używam konsoli.

0

Idea, Git, GitHub Desktop (w tej kolejności)

0

Sourcetree + git w konsoli + narzędzia z aktualnie używanego IDE jeśli coś prostego.
Próbowałem kiedyś krakena ale za łatwo tam się robi zbyt dużo, musiałbym poświęcić wieczór żeby się go nauczyć a jak na razie mam takie doświadczenie że kabelek myszki mi się zaplątał i przypadkiem przeciągnąłem coś na coś i zrobiło rebase, merge, parę commitów i cholera wie co jeszcze, ale musiałem to odkręcać pół godziny ręcznie bo undo tego nie obsługiwało

0

konsola + gitk + Kdiff3 + czasem (do podgladania roznic w pojedynczych plikach wbudowanego w Intellij)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1