TabNine - przyszłość?

Odpowiedz Nowy wątek
2020-07-28 09:50

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 3 minuty temu

0

Rok temu pisałem na mikroblogu o TabNine, kiedy był mało popularny, świat o nim nie słyszał - Wpadłem ostatnio na TabNine...

https://www.tabnine.com/

Obecnie jest coraz większy. Jest open source na githubie - https://github.com/codota/TabNine
Więc nasz kod nie jest sprzedawany za uran czeczenom :)
Testowałem i od tamtego czasu wiele się poprawiło. Moim zdaniem mega fajnie to działa i bardzo pomaga.
Kod piszę się szybciej.

Pozostało 580 znaków

2020-07-28 10:07

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 4 minuty temu

Lokalizacja: Silesia

1

CIekawe jak działa z bardziej niszowymi językami jak Haskell czy Ocaml


Haskell jest na ich plakatach, np w pricing albo na blogu więc podejrzewam, że trochę działa - part 2020-07-28 11:10

Pozostało 580 znaków

2020-07-28 10:10

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 3 minuty temu

0
KamilAdam napisał(a):

CIekawe jak działa z bardziej niszowymi językami jak Haskell czy Ocaml

Pobierz, spróbuj i daj znać. Powinno ze wszystkim działać

Pozostało 580 znaków

2020-07-28 10:30
Moderator Kariera

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 7 godzin temu

Lokalizacja: Poznań

0

A jest wersja dla Pascala, którą da się odpalić w Lazarusie? ;)


Naczelny forumowy hejter Apple

That game of life is hard to play, I'm gonna lose it anyway
The losing card I'll someday lay, So this is all I have to say

Pozostało 580 znaków

2020-07-28 10:46

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 3 minuty temu

0
cerrato napisał(a):

A jest wersja dla Pascala, którą da się odpalić w Lazarusie? ;)

Pobierz Vs Code a nie jakiś Lazarus

Pokaż pozostałe 5 komentarzy
Mówię, że mi nie leży, a nie że nie potrafię. Mogę mieć mój gust. I nie kłam, bo w VS Code doinstalowujesz wtyczkę i takie rzeczy, jak tworzenie projektów np i większość innych musisz wywołać przez wpisywanie komend. A komendy to ja mogę sobie w konsoli pisać, od IDE oczekuję jednak więcej trochę - Meini 2020-07-30 13:07
@Meini :D Śmieszny jesteś. Ja rozumiem, że każdy może mieć swój gust i gdybyś napisał, że go nie lubisz to nic bym nie napisał. Ale na takie bzdury wyssane z palca akurat mam alergie - MasterOf 2020-07-30 15:35
To jak tworzysz nowy projekt w VS Code? Bo na razie to zachowujesz się jak wyznawca i fanboj i żadnej z tych bzdur nie sprostowałeś. Tak mocno boli, że nie każdy podziela twą miłość? - Meini 2020-07-30 16:42
Klikam prawym -> Nowy Folder ? - MasterOf 2020-07-30 16:44
Ok, czyli już w tym momencie zakończymy dyskusję. Twórz sobie nowy folder. - Meini 2020-07-30 16:45

Pozostało 580 znaków

2020-07-28 12:28
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 11 godzin temu

0

W przeszłości był problem, że oni analizowali kod w chmurze, co eliminowało większość programistów. Z tego powodu ja dalej tego unikam, bo preferuję jednak trzymać wszystko lokalnie.

Poza tym całkiem sporo z tego można w Vimie osiągnąć poprzez LSP + wbudowane podpowiadanie.


edytowany 1x, ostatnio: hauleth, 2020-07-28 12:29

Pozostało 580 znaków

2020-07-28 12:46

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 3 minuty temu

0
hauleth napisał(a):

W przeszłości był problem, że oni analizowali kod w chmurze, co eliminowało większość programistów. Z tego powodu ja dalej tego unikam, bo preferuję jednak trzymać wszystko lokalnie.

Poza tym całkiem sporo z tego można w Vimie osiągnąć poprzez LSP + wbudowane podpowiadanie.

Ale przecież masz opcję do trzymania wszystkiego lokalnie. Co za problem?

Pozostało 580 znaków

2020-07-28 14:04
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 11 godzin temu

0

Ale przecież masz opcję do trzymania wszystkiego lokalnie.

To dodali, bo na początku nie było takiej opcji.

Problem jest taki, że dalej musisz mieć na to zgodę pracodawcy, bo to nie jest czysto lokalne narzędzie. (Nie)stety w tu gdzie pracuję raczej takiej zgody nie dostanę.


Nie muszą przecież o wszystkim wiedzieć ;) - cerrato 2020-07-28 14:05
Nie muszą przecież o wszystkim wiedzieć, oho, dobrze się zaczyna :D. A po roku ktoś zrobi audyt i wyjdzie :). - nalik 2020-07-28 21:44

Pozostało 580 znaków

2020-07-28 21:59

Rejestracja: 2 miesiące temu

Ostatnio: 14 godzin temu

0

Takie troche średnie jednak w vscode, probowalem juz dawno temu codote od nich do javy i duzo lepiej dziala

edytowany 1x, ostatnio: Escanor16, 2020-07-28 21:59

Pozostało 580 znaków

2020-07-30 02:39

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 5 dni temu

1
MasterOf napisał(a):

Rok temu pisałem na mikroblogu o TabNine, kiedy był mało popularny, świat o nim nie słyszał - Wpadłem ostatnio na TabNine...

https://www.tabnine.com/

Obecnie jest coraz większy. Jest open source na githubie - https://github.com/codota/TabNine
Więc nasz kod nie jest sprzedawany za uran czeczenom :)
Testowałem i od tamtego czasu wiele się poprawiło. Moim zdaniem mega fajnie to działa i bardzo pomaga.
Kod piszę się szybciej.

"This is the repository for the backend of TabNine, the all-language autocompleter. There are no source files here because the backend is closed source."

Wiec sprzedaja wasze dane NSA

edytowany 1x, ostatnio: lambdadziara, 2020-07-30 02:39

Pozostało 580 znaków

2020-07-30 08:46

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 3 minuty temu

2
lambdadziara napisał(a):

Wiec sprzedaja wasze dane NSA

https://github.com/codota/tabnine-vscode
Oczywiście foliarzu

model-downloaded.png
edytowany 2x, ostatnio: MasterOf, 2020-07-30 08:47

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0