GIT - nie działa git commit

0

Witajcie,

Wielka prośba o pomoc. Po zapisaniu zmian "git add ." wpisuję komendę "git commit -m "komentarz" i pojawia mi się odpowiedz jak poniżej i commit nie zostaje zapisany. O co może chodzić?

Konfigurację Webpacka pobierałam stąd: https://github.com/mdbootstrap/mdb-webpack-starter

$ git commit -m "Initial commit"
husky > pre-commit (node v12.13.0)
‼ Skipping backup because there’s no initial commit yet.

[STARTED] Preparing...
[SUCCESS] Preparing...
[STARTED] Running tasks...
[STARTED] Running tasks for src/**/*.js
[STARTED] Running tasks for src/**/*.css
[SKIPPED] No staged files match src/**/*.css
[STARTED] eslint --fix
[SUCCESS] eslint --fix
[SUCCESS] Running tasks for src/**/*.js
[SUCCESS] Running tasks...
[STARTED] Applying modifications...
[SUCCESS] Applying modifications...
🔍  Finding changed files since git revision null.
🎯  Found 11 changed files.
✅  Everything is awesome!
No tests found, exiting with code 1
Run with `--passWithNoTests` to exit with code 0
In C:\Users\Ewela\Desktop\Shopping_list
  9 files checked.
  testMatch: **/__tests__/**/*.[jt]s?(x), **/?(*.)+(spec|test).[tj]s?(x) - 0 matches
  testPathIgnorePatterns: \\node_modules\\ - 9 matches
  testRegex:  - 0 matches
Pattern:  - 0 matches
husky > pre-commit hook failed (add --no-verify to bypass)

0

package.json

"husky": {
    "hooks": {
      "pre-commit": "lint-staged && pretty-quick --staged && jest"
    }
  },

Te komendy są odpalane za każdym razem jak robisz commit. jest szuka jakichś testów do odpalenia (generalnie jakichkolwiek plików z końcówką .test.js lub spec.js), ale żadnych nie znajduje to się wywala. Możesz po jest dopisać parametr --passWithNoTests tak jak podało w komunikacie błędu.

1

To nie jest typowe dla gita. Masz zainstalowany jakiś wyzwalacz (hook), który wykonuje jakąś analizę statyczną (husky, nie znam tego narzędzia). Wygląda jakbyś w pliku C:\Users\Ewela\Desktop\Shopping_list miała jakąś złą ścieżkę testPathIgnorePatterns: \\node_modules\\ - 9 matches.

0
tsz napisał(a):

package.json

"husky": {
    "hooks": {
      "pre-commit": "lint-staged && pretty-quick --staged && jest"
    }
  },

Te komendy są odpalane za każdym razem jak robisz commit. jest szuka jakichś testów do odpalenia (generalnie jakichkolwiek plików z końcówką .test.js lub spec.js), ale żadnych nie znajduje to się wywala. Możesz po jest dopisać parametr --passWithNoTests tak jak podało w komunikacie błędu.

Zadziałało! Bardzo dziękuję!!!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1