Wątek przeniesiony 2020-03-17 12:08 z Off-Topic przez somekind.

Git pomoc

Odpowiedz Nowy wątek
2020-03-17 11:12

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 5 dni temu

0

Cześć,
Potrzebuje pomocy z gitem.
Na swoim forku mam taka informacje -> This branch is 15 commits ahead of REPO_name:master.

Jak wyrównać mogę go głownego repo?

Pozostało 580 znaków

2020-03-17 11:19

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 godzina temu

Lokalizacja: Silesia

2

W najprostszym przypadku wystarcza git pull --rebase


tylko to robie czy potem jeszcze updatuje lokalne repo? - Iothin 2020-03-17 11:22
To polecenie dociąga commity z branczy zdalnej do lokalnej. Jeśli komunikat zniknie to nic więcej nie musisz robić - KamilAdam 2020-03-17 11:24
dalej mam to info - Iothin 2020-03-17 11:25

Pozostało 580 znaków

2020-03-17 11:28

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 godzina temu

Lokalizacja: Silesia

1

dalej mam to info

Ok czyli nie zrozumiałem komunikatu. Rozwiązaniem jest git rebase master to przerzuci brakujące commity z mastera no twoją branch. Oczywiście o ile masz aktualnego mastera


jak to zrobiłem wyskoczyło mi - Current branch master is up to date. - Iothin 2020-03-17 12:37

Pozostało 580 znaków

2020-03-17 11:46

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 53 minuty temu

1

Pokaż wynik komendy git branch -a.

Pozostało 580 znaków

2020-03-17 12:47

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 godzina temu

Lokalizacja: Silesia

0

jak to zrobiłem wyskoczyło mi - Current branch master is up to date.

No to nie wiem. Na OS są jakieś pomysły z git reset --hard origin/master, ale nigdy tego nie używałem


Pozostało 580 znaków

2020-03-18 11:10

Rejestracja: 3 miesiące temu

Ostatnio: 2 minuty temu

0

Zaktualizuj swojego forka (dla przykładu na github tworzysz pull request gdzie base jest Twój fork a head to główny projekt) i zaciągasz zmiany z Twojego forka.

Pozostało 580 znaków

2020-03-18 17:59

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 18 minut temu

0

Pewnie jakoś tak:

$git fetch REPO_name # zaktualizuj lokalne branche z obcego forka
$git checkout master # upewnij się, że jesteś na swoim masterze
$git merge REPO_name/master # z obcego mastera do swojego mastera

Ivory Tower Architect
edytowany 1x, ostatnio: Charles_Ray, 2020-03-18 18:00

Pozostało 580 znaków

2020-03-19 02:01
Moderator

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 15 minut temu

Nikt nie wspominał o tym że musi zrobić push.

  1. Zrób fetch z repo z którego forkowałeś
  2. Zrób merge tego co tam przyszło, albo reset hard na head który właśnie fetchowałeś
  3. Zrób push do swojego remote repo
  4. Profit!

Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...
edytowany 1x, ostatnio: Shalom, 2020-03-19 02:01

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0