Płatności użytkownik -> użytkownik, znacie jakieś API?

0

Cześć,

od dłuższego czasu szukam jakiegoś API, które umożliwi w mojej aplikacji wykonywanie przelewów (na raczej niskie kwoty) między użytkownikami.
Serwisy jak PayU, Stripe, PayPal, Przelewy24 oferują inny typ usługi -> użytkownicy mogą płacić mojej aplikacji, to nie to czego szukam.

Przyjrzałem się uważnie standardowi PolishAPI, które powstało przez dyrektywę PSD2 i "otwiera" nam możliwość realizacji płatności w aplikacjach. Samo API jest praktycznie niedostępne - sam dostęp do sandbox-ów testowych polskich banków wymaga już posiadania licencji TPP, wydawanej przez KNF, która jest bardzo trudna do uzyskania (trzeba mieć działalność, biznes plan itp.), oraz z tego co czytałem bardzo długo czeka się na rozpatrzenie (ledwie 5/6 polskich firm dostało póki co licencję).

Idealnym rozwiązaniem była by możliwość realizacji przelewów między użytkownikami za pomocą np. BLIK'a i przelewów na nr telefonu.

Czy ktoś robił research w tym temacie? Ma jakieś informacje, lub zna API które oferuje, bądź zamierza oferować takie usługi?

Jak to zły wątek to sorry - mój pierwszy post, może powinno być w offtop?

0

W Przelewy24 nie da się tego zrobić?? Dałbym rękę sobie uciąć że implementowalem to na tym serwisie

0

Przejrzałem jeszcze raz dokładnie ich ofertę, ale jest to na zasadzie klient (użytkownik) -> sprzedawca (posiadający konto w serwisie).
Więc nie wydaje mi się, że da się to zrobić przez ich API.

0

Może zadam inne pytanie: po co ci to? Jaki ma to mieć sens w aplikacji?

0

Azimo, Klarna,

0
donPietro napisał(a):

Azimo, Klarna,

Azimo chyba nie udostępnia API. Klarny jeszcze nie analizowałem
W każdym razie myślę ze znalazłem to co mnie interesowało - Visa Direct oraz MasterCard Send.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1