Konwerter z SOAP na REST

0

Cześć, nie wiem gdzie to wrzucić więc idzie tutaj,

znacie jakieć fajne konwertery/generatory zmiany plików xsd/wsdl na wadl(z soapa na rest)?,

znalazłem wsdl2rest ale mam podejrzenia co do tego narzedzia i nie wiem czy to nie jest siedlisko wirusów,

z góry dzięki

0

ale, że co, chcesz zrobić na wyjściu i wejściu konwertować xml na json i odwrotnie?

0
piotrek2137 napisał(a):

znalazłem wsdl2rest ale mam podejrzenia co do tego narzedzia i nie wiem czy to nie jest siedlisko wirusów,

A który konkretnie? Bo u mnie w googlu trzy pierwsze wyniki to linki do repozytorium z kodem. Z czego drugie jest przemigrowanym kodem pierwszego. Ogólnie JBoss ma dobrą opinie. Oczywiście jak na kontener EJB :D

0

Jak musisz to jakoś customizować, to użyj do tego frameworka Apache Camel.

0

Ale jaki ma być efekt tej konwersji?

Zrozumiałem, że:

  • masz opis interfejsu opartego o SOAP
  • chcesz to jakoś automagicznie zamienić na opis interfejsu opartego o REST

Np. zamienić automagicznie wywołanie "doSomeCalcullations()" na, no właśnie... na co? DELETE, POST, PUT? :-)

Chyba, że chodzi Ci coś innego i po prostu wyprucie jakichś komentarzy z opisu SOAPa i wrzucenie do innego czegoś?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1