LAMPA na dockerze

0

Potrzebuję postawienie prostej lampy na dockerze, na kilku kontenerach na zaliczenie. Proszę o pomoc na PW :)

0

Trochę ciężko zrozumieć, o co Ci chodzi, ale może po prostu potrzebujesz base image LAMP i na tym postawić swoją aplikację, czy co tam potrzebujesz?

0
superdurszlak napisał(a):

Trochę ciężko zrozumieć, o co Ci chodzi, ale może po prostu potrzebujesz base image LAMP i na tym postawić swoją aplikację, czy co tam potrzebujesz?

Chodzi mi o LAMP na dockerze, który po prostu będzie można odpalić. Trochę pozmieniany niż te obrazy na necie, bo wiadomo, że gotowca można sobie wziąć. Po prostu ma działać, nie musi być na niej żadnych apek. Oczywiście to wszystko nie z darmo.

0

Bierzesz Dockerfile i budujesz
Ewentualnie wcześniej coś zmieniasz w dockerfile jeśli chcesz mieć "unikalny" obraz

1

Tutaj masz przykładowy plik docker-compose.yaml z kontenerami mysql i php:

# docker-compose.yaml
#
# start containers:
#   docker-compose up
# run containers in the background:
#   docker-compose up -d

version: "3"

services:
  php:
    image: php:7-apache
    environment:
      - DB_HOST=mysql
      - DB_PORT=3306
      - DB_USER=test
      - DB_PASSWORD=test
    ports:
      - "80:80"
    volumes:
      - "./html:/var/www/html"
    depends_on:
      - mysql

  mysql:
    image: mysql
    environment:
      - MYSQL_USER=test
      - MYSQL_PASSWORD=test
    volumes:
      - "./data:/var/lib/mysql"
    expose:
      - "3306"

Jak chcesz możesz jeszcze rozdzielić php i apache na osobne kontenery.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1