Zasada działania Hearthstone Deck Tracker

0

Witam,
Ostatnio postanowiłem, że spróbuje napisać program który działałby jak HDT lub podobnie, ale niestety nie mam pomysłu na jakiej zasadzie działa właśnie Hearthstone Deck Tracker. Stąd pytanie do forum gdyby ktoś miał jakieś pomysły jak to może działać lub jakieś inne tipy jak to zrobić to był bym bardzo wdzięczny.

HDT jest to program który wspomaga grę Hearthstone (karcianka). Program importuje nasze talie z gry i podczas rozgrywki wyświetlana jest lista talii jaka aktualnie gramy, a w trakcie rozgrywki program na bieżąco pokazuje jakie karty już zagraliśmy z talii i jakie pozostały.

Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam

1

http://hearthstoneapi.com/ - to może być dobry punkt zaczepienia :)

Poza tym Hearthstone jest w Unity i o ile nie stosują jakiejś obfuskacji, to można podglądnąć kod.

0

Wychodzi na to, że jestem bardziej zielony niż sądziłem :D
Więc jeżeli dobrze rozumiem to przydałaby mi się do tego dobra znajomość JavaScript? :)

0

Znajomość JS to ci się raczej zawsze gdzieś tam przyda, ale program na pewno nie działa na zasadzie api które podesłał Spine bo doskonale pamiętam że działał jeszcze zanim jakiekolwiek hearthstone api było ( chyba że już zmienili kod, ale raczej i tak wątpie ).
Nie znam się na tym, dam tylko info że jak próbowałem zrobić coś podobnego to z opcji "jak to zrobić" były takie: DLL Injection/ Czytanie pakietów sieciowych / i gdzieś usłyszałem że Czytanie pamięci(nie mam pojęcia w sumie o co chodzi, zasłyszałem sam termin nawet nie wiem czy tak się da)
Zazwyczaj jednak info z programów się czyta właśnie przez czytanie pakietów/DLL Injection.

0

Jeśli to Unity to jakis ILSpy może ci zdekopilować tą aplikacje.

0
zerogravity napisał(a):

Znajomość JS to ci się raczej zawsze gdzieś tam przyda, ale program na pewno nie działa na zasadzie api które podesłał Spine bo doskonale pamiętam że działał jeszcze zanim jakiekolwiek hearthstone api było ( chyba że już zmienili kod, ale raczej i tak wątpie ).

To nie jest oficjalne API ;) Ale ktoś się pokusił o zrobienie nieoficjalnego i uważam, że dla początkującego to dobry punkt zaczepienia, chociażby żeby zapoznać się z kodem, ogarnąć zasadę działania.

Fuschido napisał(a):

Więc jeżeli dobrze rozumiem to przydałaby mi się do tego dobra znajomość JavaScript? :)

Jeśli chodzi Ci o kod Hearthstone, to raczej nie korzystali z JS, tylko C#. Więc nie potrzebujesz JS do czytania kodu HS.
Jeśli chcesz używać JS do napisania swojej aplikacji, to musiałbyś go odpalać jakimś lokalnym interpreterem, bo z poziomu przeglądarki nie masz wymaganych uprawnień aby dobierać się do aplikacji uruchamianych standalone. Ewentualnie musiałbyś napisać aplikację komunikującą się z Twoją aplikacją webową.
Obojętnie o co pytasz, nie widzę absolutnie potrzeby, znajomości JS do tego co chcesz zrobić.

0

Może źle się wyraziłem, ale nie skupiajmy się na HS'ie. Podałem to jako przykład tylko bo interesuje mnie zrobienie czegoś podobnego, ale do innej gry (oczywiście o ile jest to w granicach moich możliwości) :D

0

Nie konkretny program, a programy takiego typu.
Podałem to jako przykład bo jest najbardziej zbliżony do tego jaki planuje ;)
A za odpowiedzi oczywiście dziękuję, dużo się "rozejrzałem" dzięki nim

2

Hearthstone Deck Tracker ma otwarty kod źródłowy, dostępny na GitHubie. Czemu go po prostu nie przejrzysz?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1