Wątek przeniesiony 2015-04-28 11:57 z Flame przez somekind.

Jak zrobić EndoMondo?

0

Hej,

chciałbym zrobić na własny użytek aplikacje podobną do endomondo.
Zastanawiam się jakich technologii musze użyć by tego dokonać?
Podstawowe pytanie, to czy będzie to szło napisać w QT C++ czy raczej będzie to katorga i tylko języki wyższego poziomu?

0

Ale na jaką platformę chcesz to robić? Bo najpewniej będziesz potrzebował właśnie API tej platformy, czyli np. Androida.

0

Hm powiedzmy, ze najpierw na Androida choć docelowo chciałbym też WindowsPhone, ale to potem.

1

Na androida to taką "podstawową" wersję to mógłbyś w kilka wieczorów stuknąć, bo wielkiej filozofii nie ma. Co chwila zapisujesz sobie odczyt z GPSa, przeliczając jednocześnie różnice na przebytą odległość. Wyświetlenie mapki z trasą to też pikuś bo Android integruje sie z google maps i pozwala to zrobić niemalże out-of-the-box.

0

Ok, więc wracam do pytania- w czym to pisać?
QT i C++ będą dobrym rozwiązaniem?
Znam ten język dlatego go preferuje.

0

Jeśli Android to celowałbym w Javę. Kiedyś trochę bawiłem się w pisanie na Androida z wykorzystaniem Javy i tak jak napisał @Shalom, filozofii dużej nie ma.

0

W C++ raczej sie nie pisze aplikacji mobilnych. Android to Java, WindowsPhone to C#, iOS to Obj-C/Swift. Są też rozwiazania crossplatformowe tak jak PhoneGap(Andoid, WindowsPhone, iOS) i pisze sie tam w JavaScripcie, albo Xamarin w którym pisze się w C#.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1