tworzenie instalki do programu

0

Witam
Stworzyłem program i teraz potrzebuje do niego instalki . Probowałem w inno setup, wszystko fajnie tworzy tak jak sobie życze. Problem w tym, ze podczas instalacji ma stworzyć plik i zapisać w nim dwie dane. Dokładnie ma to wyglądać tak, ze instalator sie pyta o kolor tła i użytkownik podczas instalacji wybiera jeden z trzech kolorów. To jaki wybrał powinno sie zapisać w pliku . Potem te dane odczyta program. I tego właśnie nie potrafie zrobić . Macie jakieś propozycje. ? pozdrawiam

0

Dodaj plik ini!

0

Plik ini? I on zapyta? No nie wiem, setup'y robilem dosc dawno i bylo to w InstallShield Express (czy jak on tam sie nazywal), ale byla tam mozliwosc wywolania pliku exe podczas instalacji. Jezeli Inno Setup istnieje mozliwosc wywolania zewnetrznego execa (a sadze ze tak), to po prostu napisz jakis programik ktory o to zapyta i go wywolaj.

0

IS ma dodatkowe "edytory", w których możesz np. zrobić własną formę, którą IS pokaże podczas instalacji. Możesz też oprogramować co chcesz - pisze się w czymś pascalo podobnym

poszukaj sobie IS FormDesigner oraz IS Tool

0

a zna ktos jakies freeware do tworzenia instalek ?

0
pioroon napisał(a)

a zna ktos jakies freeware do tworzenia instalek ?

a InnoSetup to niby jaki jest??? Weź ty poszukaj trochę albo chociaż przeczytaj poprzednie posty zanim zadasz pytanie!!!

0

czytalem czytalem i szukalem tych twoich programikow i nie moglem znalezc :( (google-nie,emule-nie)
w koncu wystarczy np: instalshield z delphi :)

0
pioroon napisał(a)

czytalem czytalem i szukalem tych twoich programikow i nie moglem znalezc :( (google-nie,emule-nie)
w koncu wystarczy np: instalshield z delphi :)

co robiłeś?? to nie wiem - siłą woli chciałeś wyniki z googla przywołać czy jak?? pierwszy link z googla i masz oficjalną stronę. W Downloads masz linki do IS a w Third-Party Files masz resztę. Czasami trzeba też MYŚLEĆ!!!

0

tak w ogole to forum nie jest do wymadrzania sie tylko do pomocy.
IS FormDesigner, jak na googlach wpisuje to na necie nie ma nic ciekawego a na polskich stronach sama java.
dzieki za twoja pomoc, ale juz mam narzedzie do tworzenia instalki.
jak sam powiedziales trzeba czytac to co ludzie pisza zanim sam cos napiszesz!!!

0
pioroon napisał(a)

IS FormDesigner, jak na googlach wpisuje to na necie nie ma nic ciekawego a na polskich stronach sama java.

dziwne :>
jak napisałem trzeba trochę myśleć co się robi...

0
pioroon napisał(a)

a zna ktos jakies freeware do tworzenia instalek ?

No przecież jest wspaniały NSIS!
http://nsis.sourceforge.net/Main_Page

Tutaj mozna zrobić prawie wszystko...
Pozdr

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1