[SQL] uruchomienie procedury dla kazdego wiersza zapytania

0

Mam sobie procedure: procedura(x) , ktora przyjmuje parametr x bedacy identyfikatorem pewnej danej.
I teraz jak mam tablice danych, to chce kazdy z wierszy(identyfikator obiektu w danym wierszu) tej tablicy wrzucic do tej procedury.
Normalnie w C to wyglada

for(i=0;i<N;i++)
{
  procedura (wiersz[i].id);
}

Noo tak chcialbym to zrobic...
jakos tego eni widze w sql, moge to przerobic poprzez program interfejsu, ale ja jednak jak najwiecej rzeczy chcialbym zamknac w bazie i w sql.

Aha, MSsql server 2000 jelsli to cos zmieni

0

A:
SELECT procedura(nazwa_kolumny) FROM tabela WHERE warunki;
nie zadziała?

0
Krzemin napisał(a)

A:
SELECT procedura(nazwa_kolumny) FROM tabela WHERE warunki;
nie zadziała?

Procedure uruchamiamy poleceniem EXEC wiec to nie przechodzi.
Natomiast nie doalem ze w tej mojej procedurze jest SELECT wiec nie moze ona byc zamieniona na funkcje ;/.
Twoj kod by zadzialal dla funkcji.

0

a napisanie następnej procedury, która by po prostu miała pętlę WHILE i wywoływała tą Twoją procedurę?
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/tsqlref/ts_wa-wz_6oyt.asp

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1