Jak wyłączyć komputer w LANie?

2004-02-03 19:33

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

Mam dwa kompy, jeden [mój] jako serwer, a drugi [brata] jako klient. Jak mogę wyłączyć mu sysa? Nawet jeśli miało by być to twarde wyłączenie. Mamy WinXP Prof. Czy istnieją jakieś programy do tego?

<font size="9">uprasza się o nie zmienianie wyglądu postów w środku tekstu. róbcie co chcecie, ale dalej i jakimś innym fontem, ok?</span>


Pozostało 580 znaków

2004-02-03 20:41

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

Możesz zrobić na okrętkę - napisać miniprogramik wyłączający zasilanie wstawką assemblerową (jest chyba w FAQ) i nasłuchujący na porcie 12345 - żeby wstawka szła jak tylko będzie jakiekolwiek połączenie.
A później u siebie w IE wpisać "[ip komputera brata w sieci]:12345" i słuchać niknącego szumu zatrzymujących się wentylatorów przy akompaniamencie przekleństw... :D :D :D

[dopisane]
Cepa: równie dobrze może być 1, 2, 3, 10101, 65535 czy co tam się zechce - miałem napisać, żeby program skanował na 80? To by brat miał problemy ze stronami WWW.... :P


Pozostało 580 znaków

2004-02-03 20:56

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 2 dni temu

0

port: 12345 - jakas aluzja to netbusa ;]


Pozostało 580 znaków

2004-02-14 21:45

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

Siuper. Mam już tą wstawkę, skompilowałem do exe'ca. Ale nie wiem w jaki sposób go uruchomić na kompie brata. Jakoś prościej możesz tłumaczyć? Wiem, że jestem głupi, ale proszę o odpowiedź. ;P


Pozostało 580 znaków

2004-02-14 22:11

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

Dla Delphi:
Zrób program z formą o rozmiarach 0, bez obramowania, bez niczego, niewidoczną, żeby poprostu jej nie było. Wstaw IdTCPServer z pakietu Indy, ustaw port na jakiś wysoki, dziwny (np. 12123), Active na True (czy jak tam jest) i tę wstawkę wrzuć do obsługi zdarzenia OnClientConnect. Reszta jak wyżej.
Dla innych języków/kompilatorów: sam se zrób :P


Pozostało 580 znaków

2004-02-26 09:17

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 2 dni temu

0

Jeju ale owijacie w bawełne, <ort>poco </ort>modzic z trojanami czy innym syfem jak mozna wykorzystac w programie kod atakow dos np: winnuke (stare), moyari13 (dosc popularne), ping of death lub smurf, a nawet starego winkillera - wpisujesz ip i jak komp nie ma <ort>firewalala </ort>ani patchow to po nim [diabel]


Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0