HTML,PHP,Java=>Delphi sterowanie programem przez przegląd

0

Witam
Jak można za pomoca zwykłej przeglądarki WWW sterować programem(na odległość). Chodzi mi mianowicie oto żeby po otwarciu mojej strony, można sie było zalogować i np. po wpisaniu w oknie przeglądarki odpowiedniej komędy program wyłączy światło w domu. :-) (strona może być napisana w PHP, Java, HTML, CGI itp. ważne żeby działało) Jeżeli sie ktoś na tym zna to prosze o pomoc...

0

Ten program musi co chwila pobierać dane z internetu albo sam może robić za serwer HTTP.

0

Proponuję w sterowanym programie zrobić sockety, a na stronie internetowej napisanej w php dać funkcję fsockopen(), która będzie tworzyć połączenie z programem.

0

Nie jestem pewien czy bedzie działać tak jak napisał thenkles ale spróbuj, a program to chyba jedyne wyjście to port COM, trzeba by bylo sie z tym pobawić i trudne to (bardzo - jak dla mnie). Ale

0

Nie jestem pewien czy bedzie działać tak jak napisał thenkles ale spróbuj, a program to chyba jedyne wyjście to port COM, trzeba by bylo sie z tym pobawić i trudne to (bardzo - jak dla mnie). Ale

Ale..odstaw leki, przetrzyj okulary czy cokolwiek,,bylebyś zrozumiał pytania i udzielał sensownych odpowiedzi...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1