Bash - zmienna środowiskowa o nazwie zapisanej w zmiennej, która jest w pętli

0

Hej,
chcę za pomocą Basha Windowsa wyświetlić zmienną środowiskową o nazwie zapisanej w zmiennej, a to wszystko w pętli:

setlocal EnableDelayedExpansion

set loopId=0
:RequiredEnvVariablesLoop
if defined requiredEnvVariables[%loopId%] (
    set envVariableName=!!requiredEnvVariables[%loopId%]!!
	
	echo !envVariableName!:			!!%envVariableName%!!
	
    set /a loopId+=1
    GOTO :RequiredEnvVariablesLoop
)

I ten ko działa, prawie...
!envVariableName! zwraca prawidłową wartość, jednak !!%envVariableName%!! zwraca z poprzedniej iteracji.

Jakiś pomysł jak to naprawić?

0
Focusx napisał(a):

!envVariableName! zwraca prawidłową wartość, jednak !!%envVariableName%!! zwraca z poprzedniej iteracji.
Jakiś pomysł jak to naprawić?

To proste, użyj wersji która zwraca prawidłową wartość.
Lub wyjaśnij dokładnie o co ci chodzi.

0
set FOO=BAR
set BAR=123
call echo %%%FOOO%%%

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1