VBA | Zaczynanie funkcji od danego miejsca w wierszu.

0

Hej, od razu mówię, że jestem kompletnie początkujący w temacie VBA, więc jeśli jest to błahy problem to proszę o wyrozumiałość.
Otóż chciałbym aby moje stworzone makra działały dla każdego wiersza od wcześniej określonego miejsca, to znaczy:

ID;English [en];Finnish (FINLAND) [fi_FI];Polish [pl]
Source[global].UnitGroup[Length].ID[115];millimeter;;
Source[global].UnitGroup[Length].ID[116];mm;;
Source[global].UnitGroup[Length].ID[117];centimeter;;
Source[global].UnitGroup[Length].ID[118];cm;;
Source[global].UnitGroup[Length].ID[119];meter;;
Source[global].UnitGroup[Length].ID[120];m;;
Source[global].UnitGroup[Length].ID[176];inch;;
Source[global].UnitGroup[Length].ID[177];inch;;

Mamy przykładowo takie coś i chciałbym żeby program zaznaczał mi takie same wiersze ale zaczynając patrzeć np już po ID. Wtedy dwa ostatnie wiersze będą takie same. Nie wiem jak do końca przy czymś takim ustawić Range. Z góry dzięki za pomoc.

1

Pokaż, co napisałeś...

0

Mam taki kod, chcę jeszcze żeby nie zaznaczało całych komórek tylko dane słowa, ale z tym już sobie poradzę.

Sub DuplicateValuesFromSelection() 'Podkreœla dok³adne wartoœci
    Dim MyRange As Range, MyCell As Range
    Dim i As Integer, j As Integer
    Set MyRange = Selection
    For Each MyCell In MyRange
    If WorksheetFunction.CountIf(MyRange, MyCell.Value) > 1 Then
        MyCell.Interior.ColorIndex = 3
    End If
    Next
End Sub

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1