Wątek przeniesiony 2021-09-16 09:49 z Inne języki programowania przez cerrato.

Czy na tym forum są ludzie którzy preferują go/golang ?

2

Tak tak w tytule. Chciałbym się po prostu rozeznać. Widze że takie języki jak delphi mają swoją podkategorie natomiast golang swojej podkategorii nie ma choć jest znacznie bardziej popularny.

4

Bo to forum nie ma kilku lat, tylko kilkanaście, powstawało w czasach gdy delphi, c i c++ były najważniejszymi i najpopularniejszymi językami.

2
Kamil Pyrkosz napisał(a):

Tak tak w tytule. Chciałbym się po prostu rozeznać. Widze że takie języki jak delphi mają swoją podkategorie natomiast golang swojej podkategorii nie ma choć jest znacznie bardziej popularny.

Do tej pory jest nas tu

package main

import (
	"fmt"
)

const (
	a = iota + 1
	b
	c
	d
	e
)

func main() {
	fmt.Printf("%v, %v, %v, %v, %v", a, b, c, d, e)
}

Wiec nie ma potrzeby i sensu :-)

2

My tu się nie podlizujemy Google. Tam są drzwi - >

0

Który z adminów ma możliwość zakładania nowych podkategorii na forum ?

0
Kamil Pyrkosz napisał(a):

Który z adminów ma możliwość zakładania nowych podkategorii na forum ?

Każdy.

1

Zależy do czego.

0
Kamil Pyrkosz napisał(a):

Tak tak w tytule. Chciałbym się po prostu rozeznać. Widze że takie języki jak delphi mają swoją podkategorie natomiast golang swojej podkategorii nie ma choć jest znacznie bardziej popularny.

Możliwe, ale póki co się mało odzywają. Więc to raczej takie krypto-stowarzyszenie:
go
golang

Przy rejestracji forum JavaScriptu mieliśmy setki jeśli nie tysiące wpisów.

0

Ja na przykład chętnie zadałbym mnóstwo pytań ale jak mam to wstawiać do kategorii "Inne języki programowania" na którą nikt nie zwraca uwagi może oprócz kilku ludzi z administracji to szkoda mi mojego cennego czasu.

0

W Go napisałem ok. 20 niewielkich programów. Lubię jego minimalizm, nie lubię imported and not used.

3
Kamil Pyrkosz napisał(a):

Ja na przykład chętnie zadałbym mnóstwo pytań ale jak mam to wstawiać do kategorii "Inne języki programowania" na którą nikt nie zwraca uwagi może oprócz kilku ludzi z administracji to szkoda mi mojego cennego czasu.

A tagować swoje wątki potrafisz? Bo jak potrafisz, to ktoś na pewno zwróci uwagę. Poza tym, jeszcze nie zadałeś tych pytań, a już się martwisz, czy Ci w ogóle odpowiedzą, bo dedykowanego forum nie ma. To zdecydowanie problem pierwszego świata.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1