Zabawa – jaki to język programowania?

0

Zagadka raczej chyba wprost. Choć się siliłem...

Na co dzień rozmawiam z architekatmi, co oznacza, że muszę operować na poziomie niezbyt rokującego 4-latka (i takimi abstrakcjami operuję ...).

q7e.png

Jest więcej niż jedna poprawna odpowiedź - akceptuję każdą z nich.

0

Mi się kojarzy z Grace Hopper i znalezieniem przez nią "buga". Miała w sumie stopień wojskowy, więc pasowałoby. Wg wiki maczała też palce w powstaniu COBOLa i FLOW-MATIC. COBOL?

0
superdurszlak napisał(a):

Mi się kojarzy z Grace Hopper i znalezieniem przez nią "buga". Miała w sumie stopień wojskowy, więc pasowałoby. Wg wiki maczała też palce w powstaniu COBOLa i FLOW-MATIC. COBOL?

Nie wiem czy ten emblemat mial oznaczac majora ale w tle chyba jest mol (moth)

0

Little b

0

miałem już wrzucić zdjęcie piwa Argus, ale stwierdziłem że... a, co mi tam. Pewnie i tak szybko pójdzie.
obrazek

0

GraphTalk

0

F* .NET

0

NetLogo

0

/* zagadka dodatkowa */

screenshot-20180926141701.png

1

JavaScript? Graf wygląda jakby modelował zależności pobrane via npm do utworzenia Hello Worlda..

0

Mathematica

2
stivens napisał(a):

/* zagadka dodatkowa */

screenshot-20180926141701.png

ZetaLisp

0
superdurszlak napisał(a):

Jak nie NetLogo, to może StarLogo?

0

Prograph

0
GutekSan napisał(a):
superdurszlak napisał(a):

Jak nie NetLogo, to może StarLogo?

kamil napisał(a):

Prograph

żaden z powyższych :(

PODPOWIEDŹ #1

Nie doszukujcie się grafów w jakichś językach czy dependencjach, tylko języka w grafie, który wrzuciłem :)

0

VHDL?

0
superdurszlak napisał(a):

Kaleidoscope

0

@superdurszlak jesteś?

0

Scheme

0

PODPOWIEDŹ #2

Przyjrzyjcie się temu konkretnemu grafowi i zastanówcie się (lub wyszukajcie w sieci) jakie są jego cechy. To was doprowadzi właściwie bezpośrednio do nazwy języka :)

1

Euler

0

Wszystkie elementy mają coś wspólnego z zagadką.
zagadka.png

Alternatywna wersja obrazka
zagadka_v2.png

PS. Ukryłem jeszcze bonusowy język ;)

0

Ja tu widzę 2 bonusowe języki.
a poza tym... Icon?

0

Python?

0

Hack?

0

Elixir :D

0

Chyba z połowa rzeczy na obrazku może zardzewieć... może Rust?

0

Podpowiedź #1
Wszystkie obiekty mają jedną wspólną cechę z odpowiedzią

0

Ring?

0

Scala?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1