Zabawa – jaki to język programowania?

1

GIMP jest napisany w C. W Pythonie są tylko dodatki.

1

Wystarczy spojrzeć na https://gitlab.gnome.org/GNOME/gimp i mamy podział widoczny ;)
Ale na fotce jest ACD See Photo Editor (nawet widać na belce tytułowej).

Dużo skryptów GIMPa jest napisane w Scheme. W Pythonie też można pisać.

0

Na razie nikt nie zgadł. Podpowiedź pierwsza: jak ktoś uważnie czytał poprzednie posty, to może zauważyć, że jedna z rozwiązanych zagadek była tak samo "podchwytliwa".

0

JS?

0

Ten wodospad mi się kojarzy z wyspą Jawa - czyli odpowiadam że chodzi tutaj o Jave

0

Nie. Podpowiedź druga: podchwytliwość polega na tym, że nie jest to stricte język programowania, a pewne narzędzie, w którym można się doszukać pewnych cech języka. Jego nazwa wynika wprost z rysunku.

0
Pyxis napisał(a):

Nie. Podpowiedź druga: podchwytliwość polega na tym, że nie jest to stricte język programowania, a pewne narzędzie, w którym można się doszukać pewnych cech języka. Jego nazwa wynika wprost z rysunku.

Flowcode?

0

AutoHotkey / AutoIT?

0

Też nie. Podpowiedź trzecia: @LukeJL dość dobrze kombinował.

0
Pyxis napisał(a):

Też nie. Podpowiedź trzecia: @LukeJL dość dobrze kombinował.

Dość dobrze w znaczeniu pokrewny język? GLSL? :o

0

ColdFusion, bo od Adobe, tak, jak soft na zdjęciu

0

CUDA

0

Czyli istotny jest ten wodospad i ze ten wodospad jest w edytorze + to narzedzie tak?

0

Python

0

Ring

0

ActionScript

0

Idąc po nazwie to może Refal?

0

Niestety żadna z powyższych. @LukeJL oraz @stivens są na razie najbliżej.
Podpowiedź czwarta: @LukeJL odpowiadał więcej niż raz.

0
Pyxis napisał(a):

Niestety żadna z powyższych. @LukeJL oraz @stivens są na razie najbliżej.

Chodzi Ci o makra?

0

SAS 4GL

0

SharePoint

0

Blueprinty z UnrealEngine? (pewnie nie, ale chcę zobaczyć, czy w dobrą stronę idę)
https://docs.unrealengine.com/en-us/Engine/Blueprints

0

Dart.
// edit
Przecież to jest css :-)

0

@Pyxis: Unix Shell ?

0

Lisp

0

Pyxis.odpowiedz()

0

AWK

0

PhoneGap ?

0

Kombinowanie @Julian_ z Javą było dobre?

Tylko mi nie mów, że chodziło o te wszystkie skały na obrazku i/lub skalę obrazka. Scala?

0

Visual Studio...?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1