Praca w Pythonie./Django

0

Jestem po ukończeniu kilku kursów Html/css/js, Ogólnie tworzenie stronek. Wszystko siedzi, ale chciałbym coś więcej. Stąd moje pytanie jakie typu aplikacje tworzy się w Pythonie/django
I jak już to wygląda w pracy w zespole ;) Z góry dziękuję za odpowiedz, ponieważ bardzo mnie to ciekawi.

0

W przypadku samego python to coraz częściej jest potrzeba na uczenie maszynowe, a jesli chodzi o django to raczej jest tendencja do tworzenia/utrzymywania crm'ów

0

Z Django to myślę że bywa różnie, często rozmawiam ze znajomymi i tendencja jest raczej taka że są 2 opcje:

  • software house maja swój produkt: np: aplikacja webowa do nauki matematyki, serwis do wypożyczania czegoś tam itp itd
    lub
  • duże korpo mają jakieś narzędzia/serwisy/aplikacje wspomagające testerów/developerów/devopsów/menagerów itp oparte w dużej mierze o Python/Django

ja jestem w tym drugim i pisze oraz utrzymuje różne aplikacje/serwisy/frameworki oparte czasami o Django dla różnych zespołów.
Ogólnie to często musze sam sobie wymyśleć jak coś zrobić jakiej technologii użyć, sam sobie rozpisać "taski" pogadać z różnymi ludźmi coś tam "zaprojektować" i wykombinować. Ma to swoje zalety bo jak sobie umyśle żeby coś zrobić tak czy siak to za to odpowiadam i musze to jakoś wybronić. Najczęściej to nie są duże projekty dlatego odpowiadam w sumie za wszystko żeby działało i żeby wyglądało tj: frontend - i troche jakiejś dokumentacji napisać musze.
Developujemy z reguly po 2 os na projekt czasem więcej czasem coś ciągne sam w zależności od zasobów w zespole. Moim klientem jest klient wewnętrzny więc ogólnie ustalam jakaś "Road Mape" z danym zespołem dla którego coś klepie. Nie ma jakichś deadlajnów zbytnio conajwyżej zmienia sie priorytet ficzerów - nikt też nie spina sie o terminy bo dość często zmieniaja się "'wymagania" co do tego co aplikacja ma robić.

Jak już pisałem nie mam jakichś super dużych projektów ~ max 15k linii kodu + unit testy (tyle chyba ma aktualnie najwiekszy)
No ogólnie tak to wygląda "u mnie" jeśli chodzi o prace w tej technologii.

0

Który język ma lepszą przyszłość i jest łatwiejszy Python czy Kotlin? Czy może ktoś pokrótce napisać o wadach każdego z nich?

0
Świetny Paw napisał(a):

Który język ma lepszą przyszłość i jest łatwiejszy Python czy Kotlin? Czy może ktoś pokrótce napisać o wadach każdego z nich?

Python rzadi w machine i deeplearning ale wszystkich pogodzi Julia, ktora jest tym czym byl Python 10-12 lat temu. Kotlin to bardziej dla developer jest. Tak mi sie wydaje i powinien byc porownywany raczej z java.

0

Node.js + frontendowe framerowki to przyszłość

0
[Mocny Kojot napisał(a)]):

Node.js + frontendowe framerowki to przyszłość

Dużo lepsze od Node jest Ruby, Elixir i Crystal.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1