Swift pierwsza apka do CV

0

CHcialbym sie tutaj was troche doradzic. Planuje zrobic 2 apki, ktore chce pozniej umiescic w CV.

Pierwsza; Myslalem o jakims to do nocie lecz w stylu karteczek na ekranie(tablicy) ktore mozna by bylo przesuwac. Karteczki byly by zrobione na UIView i po kliknieciu mozna by bylo je edytowac i wpisywac tekst. Co juz dla mnie jest niewiadoma to jak zrobic opcje przesuwania czyli dluzsze przytrzymanie i zmiana pozycji. Mozna sie tutaj w kierunku Spritekitea zwrocic? Wydaje mi sie ze tam znajde taka funkcje.

Druga apka, tutaj nie mam pomyslu natomiast chcialbym uzyc JSOn+ Rest , jedna osoba z forum zaproponowala mi zrobienie apki al'a Spotify . Niestety kompletnie nie wiem o co w tej apce chodzi i w jaki sposob mozna by wykorzystac jej API.

Trzecia opcja - cos na MapKit i protokol internetowy takze.

Moze macie jakies wskazowki? Jak powyzej , zalezy mi zeby zrobic cos czym bede sie mogl pozniej pochwalic przy rozmowie na Juniora za jakis czas.

0

SpriteKit zostaw grom. Do pierwszego... na prawdę nie jest trudne znaleźć tutorial jak wykonać "drag and drop" w Swifcie:
link

w Twoim wypadku nie chcesz przeciągać grafiki konia, tylko cały UIView.

Jeszcze lepiej byłoby po prostu zrobić te karteczki jako celki kontrolki UITableView i przeciągać wiersze w tabeli:
link

Co do drugiego... jeżeli w pierwszym chciałem do przeciągania użyć spriteKita to uwierz, że nie napiszesz spotify. Napisz coś prostego, na rozmowie kwalifikacyjnej na prawdę nikt nie oczekuje, że jeżeli nie byłeś programistą to potrafisz napisać aplikację ala spotify czy drugiego mobilnego photoshopa. Ja kiedyś napisałem prostą apkę, która dla zadanej liczby naturalnej (>=3) rysuje figurę (dowolną - zamkniętą lub otwartą, wypukłą bądź nie) o takiej ilości boków: link

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1