Wyraź swoją opinia o technologiach tj sharepoit, dynamics, azure, apex.

0

Witam,

Ostatnio coraz częściej myślę o zmianie języka programowania. I tak zastanawiam się czy tego tymu zestaw ma jakiś sens: sharepoit, dynamics, azure, apex? Jeżeli ktoś ma albo miał doświadczenie z jednym z wyżej wymienionych języków to serdecznie proszę o jakąś konstruktywną opinię :) Szczególnie czy np warto wchodzić w taki technologię tj sharepoit czy apex?

Pozdrawiam

0

Zasadniczo: nie warto. Chcesz zmienić C# na jakiś inny język w pracy? Może warto zmienić pracodawcę/projekt/technologię wewnątrz "dotnetu"?
Jeżeli już chciałbyś definitywnie zmienić stack, to nie pchaj się w jakieś nisze. Java i jej ekosystem w przypadku znajomości C# nasuwa się automatycznie. Pytanie jak Ci będzie pasowało kodowanie w języku, który jednak jest bardziej toporny, bardziej rozlazły i bardziej przestarzały.

0

@Pipes Obecnie programuję w PHP/JS/SQl itd. I chcę zmienić na inny język. Dostałem ofertę pracy do wyboru języka programowania z powyższej listy. Tylko właśnie jak napisałeś np. sharepoint to środowisko, którego programiści C# unikają. Znowuż apex to dedykowany język dla Sales Force - CRM. I trochę lipą mi to zawiewa. Chyba poszukam czegoś w C#, chociaż szczerze nie lubię języków Microsoftowych :/ Te ich angulary, sql servery <ble>. Noo, ale w nie ma co ukrywać, że sporo pracy w tym jest i może trochę więcej płacą jak w PHP. Tzn tego nie wiem, tylko kolega tak mi mówi, że w asp.net jest znacznie więcej pracy i o wiele więcej płacą jak w PHP. Czy tak jest nie mam pojęcia. Pracowałem tylk w PHP.

0

A nie lepiej iść do korpo, w którym będzie PHP? Pensja będzie na poziomie korpo, a w stacku rzeczy pokroju Symfony, Silexa itp.?

0

@Pipes: Nie nadaje się na korpo :D Bardzo szanuję swój czas. W PHP siedzę już 4 lata i momentami czuję, że już więcej się nie nauczę. A chcę nauczyć się więcej. Zmiana frameworków? Jaki to ma sens, uczenie się 10 frameworków? Robisz to samo tylko inaczej układasz kod.

'edit:'
Tak, czy siak chyba masz rację co do wyżej wymienionych języków programowania. Szkoda na nie czasu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1