postgreSQl - django

0

Witam ma ktoś jakiś poradnik dla postgresql i django? Nie mam pojęcia jak sie za to zabrac, zainstalowałem i działa niby ale używajac pgAdmin jest tam pełno jakis tabel a te co utworzyłem za pomocą manage.py syncdb są w jakimś tam katalogu i co dalej? W przypadku phpmyadmin są tylko te co powinny być a tu jakieś nie potrzebne mi rzeczy i po prostu nie mam pojęcia co dalej.

0

Po co Ci phpMyAdmin? Co nie działa? Skonfigurowałeś połączenie z Django (skoro poszły migracje to pewnie tak). Co chcesz osiągnąć a Ci się nie udaje?

0

Tabele Tobie są niepotrzebne (na razie), ale django z nich korzysta.

0

Chodzi mi o to, że ja tego nie tworzyłem, to od razu w bazie danych jest i nie wiem jak korzystać z niej

0

mam taki sam problem...

0
Kwadraty napisał(a):

mam taki sam problem...

To znaczy jaki???

syncdb creates the database tables for all apps in INSTALLED_APPS

Więc zobacz co tam masz, zapewne django.contrib.auth czy django.contrib.sessions, dla których są tworzone tabele "na potrzeby django"... no i co z tego, że tam są? jak będą Ci potrzebne, to się nauczysz z nich korzystać...

Nie wiesz jak skorzystać z tabel, które sam stworzyłeś w models.py (no bo mam nadzieję, że z tego korzystasz) przeczytaj (czy przećwić) tutorial django: https://docs.djangoproject.com/en/1.5/intro/tutorial01/ - tam wszystko jest!

0

PostgreSQL jest bardziej zaawansowaną bazą danych niż np. MySQL. Przypuszczam, że to co widzisz jako jakieś tabele to są schematy i inne bebechy. Polecam dokumentację do PostgreSQL.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1