HTTP POST przez mql4, upload zdjęć

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-07 14:19
0

Próbuję przy użyciu http://codebase.mql4.com/7353 tej biblioteki wykonać upload zdjęcia na stronę ifotos.pl metodą POST.

Dokumentacja jest niestety marna (jeden przykład).

string params[][];
   string filenames[1][2];
   filenames[0][0] = "normal_form_send";
   filenames[0][1] = "av.jpg";
   string response; 
   HttpPOST("www.ifotos.pl", "/upload.php", params, filenames, response);

zwraca mi po pustego stringa response. Plik 'av.jpg' znajduje się w odpowiednim miejscu.

edytowany 2x, ostatnio: Ktos, 2011-07-11 17:42

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 16:37
0

nikt nie ma pomysłu jakie parametry powinienem tam wpisać?

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 17:42
0

A nie powinno być:

HttpPOST("http://www.ifotos.pl", "/upload.php", params, filenames, response);

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 21:01
0

chyba nie powinno być z 'http:\' ale nawet jak to dodam to zawsze i tak dostaję pustą odpowiedź, a w folderze z obrazkiem tworzy mi się plik txt, który zaczyna się od

-----------------------------HOFSTADTER
Content-Disposition: form-data; name="normal_form_send"; filename="av.jpg"
Content-Type: application/octet-stream

a reszta to mój obrazek przetworzony przez notatnik na ciąg znaków

edytowany 3x, ostatnio: thisredone, 2011-07-11 21:03

Pozostało 580 znaków

2011-07-29 17:31
Nowy
0

/upload.php jest plikiem wykonywalnym przez serwer, może on przetwarza twój jpg.?

Pozostało 580 znaków

2011-07-29 19:48
0

Może skoro autor skryptu nie udostępnił API to nie chce żeby ktoś mu na chama zdjęcia uploadował? Dogadaj się ze Zdunkiem, możliwe że dojdziesz do oficjalnego porozumienia.


Women were the reason I became a monk - and, ah, the reason I switched back...

Pozostało 580 znaków

2011-07-29 23:47
0

skąd Ci się wzięło

filenames[0][0] = "normal_form_send";

przecież to pole ma się nazywać "file"
w dodatku ifotos nie wysyła do żadnego "/upload.php" tylko do "send/"

zajrzałeś w ogóle do źródła czy tak z powietrza sobie wymyślasz nazwy?


Pół giga extra na dropboxie? Pół giga extra na dropboxie! Tyle wygrać! >>Klik here<<
edytowany 1x, ostatnio: unikalna_nazwa, 2011-07-29 23:48

Pozostało 580 znaków

2011-07-30 08:32
Nowy
0

"unikalna_nazwa" ty się tak nie spinaj, bo ci żyłka pęknie. To gdzie lądują zdjęcia jest sprawą admina, natomiast komunikacja z serwerem musi odbywać się przez np. skrypt php. Poza tym thisredone pisze że jego plik przechodzi tylko jako txt.

Niby dlaczego "send/" miałoby nie być skryptem PHP? :P - Patryk27 2011-07-30 10:54
nawet tego nie skomentuję (nie liczcie tego komentarza :D) - unikalna_nazwa 2011-07-30 12:48
I gdzie tu niby spina? Przewrażliwienie? Komunikacja z serwerem nie ma nic do PHP, nie żebym się czepiał. - Demonical Monk 2011-07-30 13:12
Powiedziałbym coś, ale jestem tylko cegłą. - TomRiddle 2011-08-03 09:40

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0