Windows Mobile 5 - triki

0

Witam,

mam trudne pytanie, czy może wie ktoś jak ukryć albo wyszarzyć przycisk "Start" na Windows Mobile 5 (system operacyjny na urządzenia mobilne).

W systemie stacjonarnym można zrobić to tak:

(VB)

option Explicit
'
private Declare Function FindWindowEx Lib "user32" _
        Alias "FindWindowExA" (byval hWnd1 as Long, byval hWnd2 as Long, _
        byval lpsz1 as string, byval lpsz2 as string) as Long
'
private Declare Function EnableWindow Lib "user32" (byval hwnd as Long, _
        byval fEnable as Long) as Long

public Sub EnableStartMenuButton(byval bEnable as Boolean)
'
' Don't forget to re-enable it !
'
    Dim lHwnd as Long
' 
    lHwnd = FindWindowEx(0&, 0&, "Shell_TrayWnd", vbNullString)
    lHwnd = FindWindowEx(lHwnd, 0&, "Button", vbNullString)
    Call EnableWindow(lHwnd, bEnable)
'
End Sub

Niestety na Windows Mobile 5 nie ma biblioteki user32 i nie da się tego zrobić. Jedyne co udało mi się osiągnąć to schowanie całego paska (tzn. przycisk "Start", ikonke stanu bateri, stan baterii, głośność). Ale nie mogę tego zastosować bo w ten sposób znika również przycisk "X" - do zamknięcia dowolnej aplikacji systemowej, a jest on mi niezbędy.

A co chce osiągnąć? :

Mam aplikację z poziomu, której chce wywołać przeglądarke systemową, robię to tak:

CreateProcess("\Windows\iexplore.exe", "www.wp.pl", 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0)

Ale po odpaleniu przeglądarki chcę uniemożliwić użytkownikowi mojej aplikacji na wejście do systemu (przycisk "Start" i inne opcje systemowe są dostępne). Inaczej mówiąc użytkownik działając na mojej aplikacji nie ma prawa wejść do systemu (oczywiście przy standardowym działaniu, kiedy po odpaleniu urządzenia mobilnego zawsze na start uruchamia mu się moja aplikacja). Po uruchomieniu i zamknięciu przeglądarki mamy wrócić do mojej aplikacji.

A może jest jakiś inny sposób na uruchomienie procesu przeglądarki (iexplore.exe), aby nie były dostępne opcje systemowe, np.: w jakimś okienku aplikacji.

Bardzo prosze o konkretne podpowiedzi... bo może jest to niemożliwe ? :/
Pozdrawiam

0

użyj System.Windows.Forms.WebBrowser w swojej aplikacji

0

Rozumiem, że to kontrolka z Visual Studio ...
ale ja programuje pod embedded Visual Basic 3.0 :/ , jakiś inny pomysł ??

0

to kontrolka z frameworku

0
Misiekd napisał(a)

to kontrolka z frameworku

czyli sugerujesz, że da się tego użyć w eVC 3.0 ...

0

okazuje się, że w eVB niestety nie http://support.microsoft.com/kb/301359

0
Misiekd napisał(a)

okazuje się, że w eVB niestety nie http://support.microsoft.com/kb/301359

czekam na inne podpowiedzi ...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1