Nietypowa (?) belka tytułowa

0

Przeglądam sobie właśnie zrzuty konceptu Firefox-a 4 i zastanawiam się w jaki sposób można uzyskać taki efekt na belce tytułowej programu. Czy frameborder trzeba by ustawić całkowicie na <none> i samodzielnie kleić gui czy może jakiś OnDraw dla paska?

user image

Pytam raczej z czystej programistycznej ciekawości [soczek] jakie wy macie pomysły dotyczące tego rozwiązania.

0

Są odpowiednie komunikaty, typu WM_NCPAINT etc. Poza tym Firefox 'chyba' jest otwarty? Ściągnij źródła (a przynajmniej ich część za to odpowiedzialną) i obadaj jak w tym przypadku to zrobiono?

0
Świętowit napisał(a)

Są odpowiednie komunikaty, typu WM_NCPAINT etc.

Oraz DwmExtendFrameIntoClientArea i okolice.

0

Poza tym Firefox 'chyba' jest otwarty? Ściągnij źródła

Akurat to jest dopiero koncept wersji 4, która jeszcze jako tako nie istnieje.

Oraz DwmExtendFrameIntoClientArea i okolice.

Super! Faktycznie to będzie to i okolice :) Znalazłem ciekawy artykuł na msdn http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb688195%28VS.85%29.aspx

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1