Programowanie w Pythonie.

0

Chciałbym się dowiedzieć jakie macie zdanie o języku programowania jakim jest Python. Kiedyś tam uczyłem się programować w C++. Teraz znowu chciałbym zacząć zabawę z programowaniem, ale właśnie nie wiem czy Python będzie dobrym rozwiązaniem. Wielu ludzi twierdzi, że lepiej pozostać w CPP + dodatkowe rzeczy, niektórzy, że warto wybrać jave, a inni mówią - Tylko Python!!!. Jakie jest wasze zdanie na temat tego języka?

0

A do czego chcesz tego używać? Ja osobiście uważam, że

  • jak chcesz się pobawić, to bierz Pythona
  • jak jesteś masochistą, to zostań przy C++
  • jak chcesz z tego żyć, to Java

W dużym skrócie, więc jak ktoś chce rozwijać temat, to proszę, niech nie polemizuje nawet ze mną, tylko a priori założy, że ma rację ;)

0

z C# i C++ tez mozna zyc:)

tyle ze C++ wymaga naprawde_duzej_wiedzy i doswiadczenia, zeby nie chciec podciac sobie zyl po paru wiekszych bugach i dziurach pozostawionych przez np. poczatkujacych programistow dorzuconych do projektu przez PM'a sadzacego ze dwoch studentow nigdy nie zaszkodzi...

wiekszosc programistow javy mi znanych osobiscie, ktorzy popisali troche w C# juz nie chca 'wracac', ale to sa programisci z placą programistów, nie senior-java-architect'ci :)))))

0
Ranides napisał(a)

A do czego chcesz tego używać? Ja osobiście uważam, że

  • jak chcesz się pobawić, to bierz Pythona
  • jak jesteś masochistą, to zostań przy C++
  • jak chcesz z tego żyć, to Java

Ja tam żyję z Pythona i na dodatek nieźle się bawię :)

Ale zostań przy C++ (po co mi konkurencja ;) ).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1