Dźwięki systemowe w Windows

0

Witam

Mam problem z odtwarzaniem dźwięków systemowych w Windows.
Karta dźwiękowa jest skonfigurowana prawidłowo bo dźwięk w filmach
oraz wszelkie pliki muzyczne (wav, mp3, mid,...) odtwarzam bez problemu.
Przy próbie przyporządkowania dźwięku systemowego jakiemuś zdarzeniu
nie mogę nawet podsłuchać pliku wav (przycisk podsłuchu jest nieaktywny
pomimo że dany plik na pewno jest w podanej lokalizacji).
Przedstawia to zrzut ekranu okna

user image

Proszę o pomoc.

0

reinstalacja karty muzycznej jak to nic nie da to na nowo wgrac win

0

Już próbowałem.
Kartę muzyczną odinstalowałem a po ponownym uruchomieniu zainstalowała się automatycznie
i niestety nie pomogło.
Przeinstalowanie Win zostawiam jako ostatnią deskę ratunku.

0

Zainstaluj sterowniki.

0
Berus123 napisał(a)

Zainstaluj sterowniki.

To właśnie zrobiłem bo jak napisałem, przeinstalowałem ponownie kartę dźwiękową,
więc sterowniki się zainstalowały.

0

Moze zainstaluj sterowniki od producenta a nie te systemowe.

0

może wyda się głupie ale odpal program Windows Worms Door Cleaner i zablokuj porty

0

Jednak przeinstalowałem w końcu Windows...

0

Problem znowu się pojawił...
W końcu znalazłem rozwiązanie. Może jeszcze komuś się przyda...
Należy sprawdzić czy jakiś program nie wykasował wpisów w Rejestrze:
(u mnie zrobił to ffdshow - bardzo dobry zbiór kodeków)

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32]
"midimapper"="midimap.dll"
"wavemapper"="msacm32.drv"
"aux"="wdmaud.drv"
"wdmaud.drv"="wdmaud.drv"
"wave"="wdmaud.drv"
"mixer"="wdmaud.drv"
"midi"="wdmaud.drv"

Jeżeli tak to powyższy kod skopiować do Notatnika, zapisać do pliku np FixRegister.reg i następnie ten plik uruchomić.

0

Dokładnie, jedna określona wersja ffdshow (2006-08-03, kompilacja drevil_xxl, do znalezienia np. na Dobreprogramy) robi takie cudo, miałem to na świeżo zainstalowanym i skonfigurowanym systemie, którego tego dnia już na pewno nie chciało by mi się reinstalować ;)

Na przyszłość: Google -> "Windows brak dźwięków systemowych" -> pierwszy link (http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=77336). Polecam jednak Google na problemy z komputerem...

0

Kolejna wersja, ffdshow_rev669_20061210 również.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1