Internet Explorer 7 równolegle

Odpowiedz Nowy wątek
2006-10-28 20:49

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Gdzieś widziałem (głowę dam uciąć że na tym forum) jak ktoś pisał jak zainstalować IE 7 jako swobodny program nie pozbywając się IE 6
Jak to zrobić ?


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-10-28 20:57

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

0

http://www.howtocreate.co.uk/ie7.html

U mnie się to zwaliło i IE6 wczytywał tylko stronę startową a inne otwierał w domyślnej przeglądarce (FF) :|


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-10-28 21:23

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

dzięki


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

pq
2006-10-28 21:44
pq

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0
Adamo napisał(a)

Gdzieś widziałem (głowę dam uciąć że na tym forum) jak ktoś pisał jak zainstalować IE 7 jako swobodny program nie pozbywając się IE 6
Jak to zrobić ?

IE6 o ile wiem zostaje i po odinstalowaniu 7 powienien działać nadal.


"Ecie pecie - odparłem. - Wiadomo, że wszystkiemu winien komputer. Ten brzydal!" (Lem)

Pozostało 580 znaków

2006-10-28 22:03
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

0

Tak, ale żeby używać równolegle (co jest niezbędne czasami) trzeba użyć standalone IE7. Albo IE6 w wersji standalone: http://browsers.evolt.org/dow[...]it/standalone/ie6eolas_nt.zip

DzieX: U mnie też się coś zwaliło i IE6 ładował Fx by otworzyć strony, teraz jedynie odpala drugą kopię siebie samego pod XP,

Pozostało 580 znaków

2006-10-28 23:28

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

0

Jaka lipa... Ten IE6 nie interpretuje haków css. Poprzedni interpretował (ten systemowy, domyślny).


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-10-29 10:26
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

0

Do not use hacks, Luke! Komentarze warunkowe Twoimi przyjaciółmi.

Pozostało 580 znaków

2006-10-29 18:53

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

0

<!--[if lte IE 6]>

Czegoś takiego mi nie czyta. Niestety przez silnik MS muszę tego użyć.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0