[WinXP] BAD_POOL_CALLER

Odpowiedz Nowy wątek
2006-10-26 14:06
0

uruchamiam dzisiaj sobie mojego Windows'a XP Pro OEM i podczas ładowanie dosteje BSoD:

[...]
BAD_POOL_CALLER
[...]
0xSTOP: 0x000000C2 (0x00000043, 0xC2BBE000, 0x00000000, 0x00000000)

Zapytałem wujka Google, grupy dyskusyjnę i dowiedziałem się, że może to byc błąd pamięci. Odwiedziłem stronę Microsoftu i pobrałem narzędzia diagnostyczne, przeprowadziłem testy i nic pamięć sprawna. Podobno miał to być też problem z kartami ATI, ale tutaj akurat mam NVIDIę...

Jeśli miałby ktoś jakies namiary na rozwiązanie tego problemu bylbym wdzięczny

=======================================================

[Dopisane]
Tak ten bład pojawia się każdorazowo...

Zonk totalny ponieważ nawet reinstalacji nie moge przeprowadzić, bo w instalatorze po zaakceptowaniu licencji (klawisz F8) wywala mi dokładnie taki sam komunikat...

Format nie wchodzi w grę bo to partycja NTFS i jest na niej zaszyfrowany ważny dla mnie katalog i nie chce go stracić...

Pozostało 580 znaków

2006-10-26 14:17
0

Rozumiem, że problem powtarzalny (znaczy przy każdym uruchomieniu BSoD)? Jeśli tak i jeśli pamięć jest sprawna, to szukałbym problemu w uszkodzonych plikach systemowych (ASMa dobrze nie znam, ale tak na chłopski rozum, jak coś jest nie tak, to do pamięci ładowane są złe pliki wykonywalne, więc efekt może być podobny jak przy uszkodzonej pamięci).


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

2006-10-26 16:57
0

a po jakiejś zmianie w systemie to się zaczęło dziać czy ot tak po prostu ? tryb awaryjny działa ? mimo pozytywnych wyników testów to jeśli masz jakieś inne pamięci to spróbuj na nich


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-10-26 19:54
0
Adamo napisał(a)

a po jakiejś zmianie w systemie to się zaczęło dziać czy ot tak po prostu ? tryb awaryjny działa ?

próbowałem w trybie awaryjnym, z obsługą sieci, z wierszem poleceń, ostatnia działająca konfiguracja, nic zaczyna się ładować XP... BSoD z BAD_POOL_CALLER i nic tylko reset :/

Adamo napisał(a)

mimo pozytywnych wyników testów to jeśli masz jakieś inne pamięci to spróbuj na nich

też próbowałem, komp miał 2x512MB DDR a w zapasie miałem jeszcze 4 takie kości na wszystkich możliwych kombinacjach działo się to samo...

=========================================================================

[DOPISANE]

W końcu poświęciłem ten folder i pod Linuxem zrobiłem formata :/ ale co było przyczyną błędu to nadal nie wiem :/

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0