Visual Studio 2005 - autouzupełnianie dla C++

Odpowiedz Nowy wątek
2006-10-24 01:20
0

witam, chcialem sie zapytac gdzie mozna wlaczyc autouzupelnianie w Visual Studio 2005 dla C++ , bo dla C# albo J# dziala normalnie , bez zadnego ustawiania , czytalem w helpie ze w TOOLS->Options i w zakladce GENERAL w ENVIROMENT , jest opcja do zaznaczenia ENABLE AUTOCOMPLETION czy cos , ale ja nie mam takiej opcji , a tymbardziej nie ma jej w menu C/C++ , bo np dla C# jest pare opcjia z uzupelnianiem oraz z INTELLISENSE , ponadto gdy uzywam CTRL+SPACE albo ALT+RIGHTKEY , to niby pokazuje sie tabelka z uzupelnianiem , ale wszystkie komendy sa z duzej litery i po prostu nie pasuja do tego co pisze (np typy proste : int , char) , ale do klas jest uzupelnianie ; w C# jest wszystko , tzn np pisze int i jest int :) z gory dzieki za pomoc


<font color="red">COCOJUMBO i do przodu -->> to moje MOTTO</span>

Pozostało 580 znaków

2006-10-24 16:32
0

Dziwne powinno być od razu włączone :| Fakt, faktem że intellisense dla C++ szwankuje w Visual Studio.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-10-24 17:35
0

znaczy sie tak : to INTELLISENSE to jest chyba ta tabelka/chmurka z lekko rozniacym sie tlem i z calym zapisem jakiejs funkcji przykladowej czy cos i to sie pokazuje domyslnie jak np wywoluje jakas metode z klasy , a to drugie wlaczane przez CTRL+SPACE(word completion) to oka dziala , ale nie tak jak trzeba ; tzn . wpisuje np typy proste : "char" , to on mi domyslnie pokazuje "CHAR" , probuje "int" to mam "ino_t" , chce kalse no to "class" , i wogole nie mam nic zaczynajace sie na 2 litery poczatkowe czyli "cl" ; nie jestem znawca VS wiec sie chcialem zapytac kogos kto uzywal badz uzywa VS 2005 i moglby sie wypowiedziec jak jest u niego , czy ma normalnie komendy(bo moze cos "przekonfigurowalem") ; dla przykladu w C# nie dosc ze wszystko jest (lacznie z tym co wymienilem) to jeszcze tabelka COMPLETE WORD (CTRL+SPACE lub ALT+RIGHT KEY) dziala sama automatycznie sie pokazujac , ja chce DOKLADNIE tego samego dla C++

Ps.Wlasnie kombinuje z dokladaniem/usuwaniem plikow nagl. i przestrzeni nazw , zauwazylem ze jak wywalam jakies z domyslnego programu np CONSOLE APP dla C# to i znika czesc komend dla niego wywolywanych poprzez CTRL+SPACE ; albo np podczepilem naglowek IOSTREAM w C++, to znowu sie pojawily inne komendy do char , ale nie ma samego char :) Cieplo , coraz cieplej , ale wciaz brakuje... :)


<font color="red">COCOJUMBO i do przodu -->> to moje MOTTO</span>

Pozostało 580 znaków

2006-10-24 17:45
0

ctrl + spacja rozwija listę globalnych zmiennych. Podpowiadania słów kluczowych dla C++ brak. Lista rozwija się po kropce lub strzałce (->), zależnie od kontekstu. Co do typów, u mnie czegoś takiego nie ma. Może wybrałeś zły projekt?


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-10-24 18:31
0

jesli nie ma podpowiadania dla C++ i to co mowisz jest pewne , to tyle co chcialem wiedziec , myslalem ze ja sie po prostu nie moge czegos doszukac , dzieki za info


<font color="red">COCOJUMBO i do przodu -->> to moje MOTTO</span>

Pozostało 580 znaków

2006-10-24 20:51
0

No nie mów, że trzeba Ci słowa kluczowe podpowiadać... Co innego składniki klas lub funkcje.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-10-24 21:06
0

no wiadomo ze nie , ale chcialem wiedziec czy mozna ustawiac to autocompletion word tak jak dla C# , chcialem wiedziec po prostu czy jest taka opcja i tyle


<font color="red">COCOJUMBO i do przodu -->> to moje MOTTO</span>

Pozostało 580 znaków

2008-10-09 08:40
0

Trochę odświeżę ten temat:

Czy ktoś widział, wie, jak wyłączyć Update Intellisense dla Visual Studio 2008?

Szukałem w sieci, ale tylko całkowite wyłączenie Intellisense jest podane, jako zmiana nazwy jednej z bibliotek. Mi chodzi o takie rozwiązanie, żeby Intellisense działało, ale dało się odpalić update "na żądanie", bo pracuję nad dużym projektem i to narzędzie się przydaje, ale jego update przycina kompa.

Pozdrawiam,
Q.

Pozostało 580 znaków

2008-10-20 12:07
0

skasuj plik .ncb :]
a tak na serio - nie da rady. intellisense wlacza sie kiedy ma ochote. mozesz np. sprobowac ustawic readonly na .ncb


no to pojechałem z nieobecnością.. chwila przerwy i prawie rok przeleciał

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0