[C] formatowanie kodu

0

Hej! Znacie jakies programy pod Windoze ktore formatuja kod w C? Zakladam mam taka linijke kodu

if (warunek) {instrukcja} else {instrukcja_2}

a chcialbym miec cos takiego

if (warunek) {
inctrukcja
} else {
instrukcja_2
}

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam Michal ;-)

0

Indent pod cygwinem oraz Indent for Windows

0

Kolejny maniak nowego i nieczytelnego kodowania z { w innej kolumnie niż } :]
No ale zapomniałem, że to dżezzi styl zapoczątkowany bodajże w Javie :]

0
Marooned napisał(a)

Kolejny maniak nowego i nieczytelnego kodowania z { w innej kolumnie niż } :]
No ale zapomniałem, że to dżezzi styl zapoczątkowany bodajże w Javie :]

Indent może też zadziałać w drugą stronę, albo zrobić jeszcze inne miksy. Ogólnie przydante, jak Ci np. automat wygeneruje mało czytelny kod, ew. nie pasujący do całej reszty projektu (co zresztą ostatnio uczyniłem :P).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1