jaki cvs polecacie?

0

pytanie jak w temacie. Najlepiej żeby był obsługiwany przez Web - ale nie koniecznie. Ważne, żeby się go łatwo instalowało i nie wykrzaczał się bez uzasadnienia ;)

[edit]
nie wiem czy się jasno wyraziłem - szukam takiej wersj CVS'a żebym mógł ją sobie postawić gdziekolwiek, gdzie mam PHP+MySQL

0

Ale szukasz serwera czy klienta?

0

potrzebny jest mi cvs. sourceforge byłoby dobre gdyby nie to, że trudno się tam dostać i jest open source (potrzebuję zarządzać treścią strony, żebym w razie wtopy mógł przywrócić poprzednią/działającą wersję, dlatego opensrc odpada).
Może jest coś innego co byłoby lepsze?

0
AklimX napisał(a)

potrzebuję zarządzać treścią strony...

Tobie raczej chodzi o CMS'a a nie o CVS. Podobno Mambo jest jednym z lepszych... Ale ja i tak wolę samemu stworzyć.. :]

0
angel2953 napisał(a)

Tobie raczej chodzi o CMS'a a nie o CVS.

nie o takie zarządzanie mi chodzi. Może podam przykład:

  • mam sobie jakiś artykuł
  • zmianiam jego treść dość znacząco
    (w tym momencie nie mam poprzedniej wersji ;()
  • dochodzę do wniosku, że w pierwszej wersji było coś co teraz potrzebuję, ale tego nie mam

Dlatego przydałby się jakiś CVS...

0

Rozwiązaniem będzie zapewne jakieś Wiki. Tylko zamknięta edycja dla postronnych.

0

a dokładniej phpWiki

0

szkoda, że instalacja nie jest automatyczna, ale już sobie poradziłem ;)

Czy próbowaliście zintegrować phpwiki ze stroną?

Teraz i tak przydałby mi się CVS - do plików źródłowych projektu. Nikt jeszcze nie napisał jakiejś implementacji wykorzystującej bazę albo pliki tekstowe?

0

phpWiki używam na mojej stronie, lekko przerobionej (aby generowałapoprawny XHTML 1.0 Strict), starszej wersji (bo nowa nie chciała w domu działać). O co ci chodzi mówiąc o zintegrowaniu?

CVS oparty o PHP+mySQL? I tu jest problem. Nie znam czegoś takiego, ale zebrało się kilka osób jakiś czas temu i chce takie coś stworzyć (Cube - patrz http://www.pilotmp3.devtown.net/).

0

Prosty system wersjonowania na bazie php + mysql, bez wlasnego protokolu komunikacji z klientami dosc latwo stworzyc. Wystarczy chciec ;).

Co do CMS z czyms takim, to jest to jeden z lepszych ficzerow eZ Publish. Obecnie chyba najbardziej pro rozwiazanie na masowa skale w tym sektorze.

0
roSzi napisał(a)

Prosty system wersjonowania na bazie php + mysql, bez wlasnego protokolu komunikacji z klientami dosc latwo stworzyc. Wystarczy chciec ;).

nie mam pomysłu na wyszukiwanie zmian w plikach. Tak już bym pewnie coś prostego stworzył :P

czy jest jakaś działająca wersja tego Cube'a?? jestem gorąco zainteresowany [!!!]

[<font color="green">edit</span>]
@Adam.P: nie moge się doczekać!

0
Adam.Pilorz będąc u Ktosia napisał(a)

Aktualnie - nie ma. Jedyne,co jest zrobione, to spora część dokumentacji protokołu. Natomiast metoda wykrywania zmian w PHP jest bardzo prosta, jak będę u siebie, to mogę napisać, jak to u mnie wygląda (nie wiem, czy w Cube to zostanie zaimplementowane - kwestia przeprowadzenia dyskusji z resztą teamu). W każdym razie dość efektywnie jest to zrobione (paręnaście linii kodu i całkiem skuteczne wyróżnianie zmian).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1