[Apache] Po instalacji nie wyświetla się żadna strona :/

0

Ściągnąłem najnowszego Apache (2.0.54) dla Windowsa (Windows 2003 Server SE) i po zainstalowaniu go, gdy wklepuję w przeglądarce http://127.0.0.1 dostaję komunikat "Połączenie zostało odrzucone podczas próby kontaktu z serwerem 127.0.0.1." (przeglądarka Firefox). W firewalu też wszystko jest w porządku :/ .

Pola w instalatorze wypełniłem tak:
Network domain: 127.0.0.1
Server name: localhost

jest jeszcze coś co muszę zrobić żeby to zaczęło działać [???] .

0

a jak quake zainstalujesz to od razu grasz czy musisz wpierw gre odpalic??

0

Zapomniałem napisać że usługa jest uruchomiona, tzn. widzę ikonkę w lewym dolnym rogu ekranu i tam pisze że jest :| . O to ci chodziło?

0
WielkiWódz napisał(a)

Zapomniałem napisać że usługa jest uruchomiona, tzn. widzę ikonkę w lewym dolnym rogu ekranu i tam pisze że jest :| . O to ci chodziło?

tak o to. Czyli mowisz ze apache monitor pisze ze usluga uruchomiona. Sprawdz moze poleceniem netstate -a czy cos nasluchuje u Ciebie na porcie 80

0

Nie wiem czy to zadziala, ale wydaje mi sie ze wraz z win2003 uruchamia sie IIS serwer microsoftu, wiec nalezy zatrzymac jego usluge, poniewaz dziala na tym samym porcie co Apach.

Zycze powodzenia
Krissus

0

sprawdz te wpisy w pliku konfiguracyjnym (to są przykladowe dane):

ServerRoot "/katalog"

Listen 192.168.1.1:80
Listen 8000

Port 8000 // jesli masz listen, nie musisz wypełniac port

ServerName nazwa // to na dobra sprawe możesz zakomentować
UseCanonicalName off

DocumentRoot "/katalog"

DirectoryIndex index.html index.htm index.php

LoadModule autoindex_module libexec/apache/mod_autoindex.so // możesz mieć inną scieżke
AddModule mod_autoindex.c

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1