Pisanie Biling SMS, Flash SMS

Odpowiedz Nowy wątek
Michal Gleba
2005-05-30 20:21
Michal Gleba
0

Moze ktos wie jak napisac w Nokii 3330 tekst który miga koledzy mi przesylali to cos wpisywali na poczatku i jak wyslali to migal albo zapisali i go od nowa odtworzyli moze ktos wie jak to mozna zrobic ??

Pozostało 580 znaków

2005-05-30 20:46

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Spytaj kolegow. To nie zalezy od tego jaki masz telefon tylko od tego jak wysylasz. Wysylasz smsa na jakis nr 7xxx z trescia i numerem odbiorcy.

Kiedys z 1rstwap mozna bylo wysylac darmowe flashe i bylo to o tyle fajne ze wygladalo tak jakby bylo wyslane z telefonu a do tego smsy dochodzily nawet do ludzi, ktorzy mieli zablokwane otrzymywanie smsow z internetu w Idei.

No ale co dobre predko sie konczy....

Pozostało 580 znaków

2005-05-31 19:45

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0
Michal Gleba napisał(a)

Moze ktos wie jak napisac w Nokii 3330 tekst który miga koledzy mi przesylali to cos wpisywali na poczatku i jak wyslali to migal albo zapisali i go od nowa odtworzyli moze ktos wie jak to mozna zrobic ??

Można to zrobić tez za pomocą kabla FBUS. Jest to tak zwane wysyłanie sms-ów w klasie zerowej.
//Tak na marginesie nie jest to ani Nietuzinkowy temat ani nic z programowaniem wspónego nie ma. [OT] raczej.


Pozostało 580 znaków

2005-05-31 20:12

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Można to zrobić tez za pomocą kabla FBUS.

Mozesz napisac o tym cos wiecej? Dotad myslalem ze flashe (czy klasa 0) to raczej usluga sieci i raczej samemu sie tego nie "zrobi". A jezeli jest inny sposob to tez chetnie sie dowiem.

Pozostało 580 znaków

2005-05-31 20:52

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

Podaję linka do programu, który kiedyś ściągnąłem. Tak się teraz zastanawiam, czy potrzebny jest ten FBUS, może nawet MBUS wystarczy, a piszą, że podczerwień też jest dobra.
http://www.fkn.pl/download/program/id__59/

//Dopisane:

othello napisał(a)

Wyglada na to ze post na ktory odpowiedzialem zostal usuniety... takze gdyby ktos to pozniej czytal niech nie bedzie zdziwiony.

[green] Chyba wiem o kogo chodzi. Po prostu źle sobie skojarzyłem - przeczytałem Flash SMS, a pomyślałem o migających. No to odpowiedziałem, ale jak doczytałem pytanie i zorientowałem się o co chodzi, to usunąłem post.


Pozostało 580 znaków

2005-05-31 21:52
Administrator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

Lokalizacja: Poznań

0
othello napisał(a)

Dotad myslalem ze flashe (czy klasa 0) to raczej usluga sieci i raczej samemu sie tego nie "zrobi".
Jak dobrze poszukasz, to może znajdziesz jakąś bramkę z taką możliwością.
Kiedyś smsy w klasie 0 można było wysłać z najgenialniejszej strony speedytomato.dk potem pojawił się 1stwap - niestety, to już przeszłość - ale pewnie coś by się jeszcze znalazło.
Jednak od telefonu zależało, czy taki sms pojawiał się od razu na wyświetlaczu, czy był traktowany jak zwykły sms (kumpel tak miał).


Pozostało 580 znaków

2005-05-31 22:09

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Jednak od telefonu zależało, czy taki sms pojawiał się od razu na wyświetlaczu, czy był traktowany jak zwykły sms

Hmm no tym to mnie zaskoczyles, ja jeszcze nie widzialem telefonu ktory by traktowal flashe jak zwykle smsy. Jaki to byl telefon??
//sorry, to było 4 lata temu - nie zapisałem :P - M

Moim zdaniem najlepsza bramka jest Clickatell. Oprocz tego ze mozna wysylac flash, blink mozna nawet ustawic numer, z ktorego sms bedzie wyslany (!) Albo wpisac tam jakis tekst.
Ciekawa opcja, do tego zeby zrobic komus kawal to w sam raz ;) Niestety bramka jest platna, ale jest 5 darmowych smsow na jeden zarejestrowany numer.

Pozostało 580 znaków

2005-05-31 22:29

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Hmm z tych ktore ja widzialem to nie......no ale nie bede sie sprzeczac bo nie wiem.
Ale gdzies czytalem opis co to jest flash sms (nie wiem nawet czy nie na 1rstwap), gdzie pisali ze kazdy telefon to obsluguje...no ale moze to dotyczylo tylko starszych modeli, tego to juz nie wiem bo to bylo dawno.

//Dopisane: Wyglada na to ze post na ktory odpowiedzialem zostal usuniety... takze gdyby ktos to pozniej czytal niech nie bedzie zdziwiony.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0