Uruchomienie programu

0

Witam jak uruchomic jakis program przed uruchomieniem samego systemu?? dodac jakas specyfikcje w autoexeku czy configu?? czy jakos jeszcz einaczej?? jesli tak to co mam dopisac prosze o pomoc i z gory dziekuje :-)

// pisane z win XP-pro [mf]

0

Jakiego systemu?
DOS? Windows 95? Me? 2000? Unix? Linux? OS/2 Warp? Mac OS?
To nie cech wróżek!!

0

jezeli masz win 95 czy 98 to mozesz w autoexec.bat dopisc uruchamianie pliku, w ME to juz nie działa i w wyzszych win zapewne tez, wiec mozesz uzyc autoruna:P albo uruchom -> msconfig :]

0
Adam Kulikowski napisał(a)

jezeli masz win 95 czy 98 to mozesz w autoexec.bat dopisc uruchamianie pliku, w ME to juz nie działa i w wyzszych win zapewne tez, wiec mozesz uzyc autoruna:P albo uruchom -> msconfig :]

a Partition Magic jak sie pod XP uruchamia?? moze nie przed samym startem systemu ale przed wystartowaniem okienek na pewno

0

Jest w rejestrze gdzies taki klucz runonce czy cos takiego :) Tam chyba mozna by dopisac cos co startuje przed okienkami, chociaz nigdy nie probowalem ale cos kojarze ze wlasnie tam mi sie diskeeper zapisal by zrobic defragmentacje przed startem okienek.

0

http://4programmers.net/faq.php/id=685

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce <--klucz w którym trzeba dodać wartość którą jest sćieżka do pliku.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1