Shutdown w WinXP

Odpowiedz Nowy wątek
nav
2004-06-19 12:13
nav

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

Lokalizacja: Warszawa

0

Witam was !!

Czy ktoś wie dlaczego Windows XP nie chce mi wyłączyć kompa jak wpisze "shutdown -s -f -t 0" do cmd??
System się zamyka, ale komputer cały czs chodzi.
Prosze - pomóżcie.


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

nav
2004-06-19 12:29
nav

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

Lokalizacja: Warszawa

0

bylo, ale w delphi - a ja potrzebuje z wiersza polecen - bez innych programow


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

2004-06-19 14:28

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 5 dni temu

Lokalizacja: Rzeszów

0

Nie znam sie na tym ale moze to polecenia konczy prace tylko systemu a nie komputera?

Pozostało 580 znaków

2004-06-19 14:52

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

Nie znam sie na tym ale moze to polecenia konczy prace tylko systemu a nie komputera?

na końcu tego polecenia trzeba podać odpowiednie parametry,niestety nie wiem jakie [cya]

Pozostało 580 znaków

2004-06-19 18:53

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Wiersz polecen - "shutdown ?" i bedziesz mial liste parametrow.

Pozostało 580 znaków

2019-12-20 15:15

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 5 dni temu

0

Po co ten przełącznik -f? Może to on wszystko psuje. Poza tym nie na każdym komputerze można programowo wyłączyć zasilanie. Poczytaj artykuł o zarządzaniu zasilaniem na http://bogdro.evai.pl/dos/pwr_tut.htm


edytowany 1x, ostatnio: Manna5, 2019-12-20 15:16
Pokaż pozostałe 8 komentarzy
OK, z ciekawości pytałem. - Silv 2019-12-20 17:04
"nie na każdym komputerze można programowo wyłączyć zasilanie" - niby prawda, ale już za czasów Windows 98 już było normą że po zamknięciu systemu komputer się fizycznie wyłączał. - Azarien 2019-12-20 17:36
"nie w każdym komputerze można" - o ile kojarzę, to w każdym zgodnym ze standardem ATX jest to w standardzie. A ATX jakoś rządzi od okolic Pentium 1, więc ciężko będzie znaleźć peceta, który nie jest zgodny z ATX - cerrato 2019-12-20 20:50
Dużo bardziej opłacalne jest kupno od razu laptopa z zainstalowaną wersją OEM systemu. Mi się udało za 200PLN. - Manna5 2019-12-21 19:26

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0