stałe łącze

Odpowiedz Nowy wątek
2004-03-10 11:55

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

cześć
Mam stałe łącze z telewizji kablowej.Pakiet mam wykupiony na 5kb/s ,ale pierwszego dnia miałem 160kb/s. Zastanawiam się więc czy nie da się jakoś tego ograniczenia obejść? Może ma ktoś pomysły?

Pozostało 580 znaków

2004-03-10 13:03

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

To admin decyduje o przepustowosci łącza, więc... krata browca/włam na serwer i własnoreczne grzebanie w konfigu ;]

// to znaczy firma decyduje (władza prawodawcza), ale władzą wykonawczą jest admin.
// poza tym jesli to jest kablówka (duża firma), to admin
// ma nad sobą kontrolerów i tym podobnych, więc nie licz na wiele


Linuksa, czy innego Uniksa, można opisać za pomocą logiki boolowskiej a nie za pomocą prawdopodobieństwa.

'System szesnastkowy jest wspaniały! W skali od 1 do 10 daję mu E'

extreme safety for Ubuntu:
sudo echo -e 'Defaults targetpw\nDefaults timestamp_timeout=0' >> /etc/sudoers

Pozostało 580 znaków

2004-03-11 15:24

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

5kb/s ??
nie za mało jak na kablówke?? A możę 5 KB/s ??

I nieprawda, że nie da się obejść, postawisz żytnią adminkowi to może coś wykombinuje :d poza tym w wielu tych kablówkach są ladminy np tak jak w mojej więc rusz tylko troche głową :>

Pozostało 580 znaków

ŁF
2004-03-12 00:06
ŁF
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 3 godziny temu

0

5kb/s ??
nie za mało jak na kablówke?? A możę 5 KB/s ??

jak chcesz być taki sprytny, to wiedz, że nie ma czegoś takiego jak KB. jest kB.


Pozostało 580 znaków

2004-03-12 19:16

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

co jak co ale u mnie windows i linux jak pokazują ile plik zajmuje lub podczas kopiowania czegoś to jest "KB" więc dlatego tak piszę, chociaż przyznam Ci rację, że powinno byc kB, jak np km, kg etc

Pozostało 580 znaków

2004-03-12 22:09

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Jak obejsć moze mi ktos dokładnie powiedzieć?????????

Pozostało 580 znaków

2004-03-12 23:19

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

heh, szerokim łukiem albo wyższym abonamentem. ;p

Pozostało 580 znaków

2004-03-13 09:49

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

To da się to ograniczenie obejść czy nie???

Pozostało 580 znaków

2004-03-13 10:32

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

5kb/s ??
nie za mało jak na kablówke?? A możę 5 KB/s ??

jak chcesz być taki sprytny, to wiedz, że nie ma czegoś takiego jak KB. jest kB.

b - bit
B - bajt (zwykle 8 bitów)
k - kilo (1000)
K - Kilo (1024)

1KB = 1024B = 8192b

To da się to ograniczenie obejść czy nie???

Z poziomu twojego komputera tego nie obejdziesz.

Pozostało 580 znaków

2004-03-13 19:12

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

To moze mozna ustawić jakiś szybki serwer proxy?

Pozostało 580 znaków

2004-03-14 11:58

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

To moze mozna ustawić jakiś szybki serwer proxy?

A co to da jeżeli bramka na serwerze Twojego dostawcy jest ustawiona na 5kb/s ??

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0