Problem z klawiaturą

Odpowiedz Nowy wątek
2003-04-15 18:25

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 10 miesięcy temu

0

Kupilem sobie nową klawiaturę Microsoftu. Ma wtyczkę USB, a ja mam na tyle starego kompa że jak na złość nie ma tego gniazda... ;-( Klawiatura ma przejście na PS/2. OK. Podłączyłem. Ale bios jej nie wykrywa. Włączyłem w nim obsługę USB Keyboard czy cos podobnego i dodatkowo podłączyłem starą klawiaturę. System wystartował, wykrywa nowy sprzęt... i po wielkim trudzie wykrywa SCROLLMOUSE!!!!!! Twierdzi ze to myszka podlączona jest do PS/2. Próbuję zainstalować wtedy klawiaturę i nic. Potem uruchamiam całkowicie z własnej woli Setup.exe. Instalują się sterowniki, lecz nic nie pomaga... Nadal po naciskaniu klawiszy na nowej klawiaturze nic nie pojawia się np. w notatniku. Po cwili stara klawiatura tez przestaje odpowiadać i pomaga jej tylko ponowne uruchomienie kompa wyłącznie z nią! Co mam robić?

Pozostało 580 znaków

2003-04-15 18:47

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 17 lat temu

0

Nie wiem po co kupowales klawiature na usb jak nie masz usb ale miejsza z tym...Skoro bios jej nie wykrywa to musi byc zjebana, no albo zle ja podlaczyles ;)

Pozostało 580 znaków

2003-04-15 19:08

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 10 miesięcy temu

0

Czy to prawda?
Ja jednak sądze że trzeba coś ustawić w biosie. Proszę pomóżcie!!

Pozostało 580 znaków

2003-04-15 20:35

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

Po co podłanczasz 2 klawiatury jednocześnie, zostaw tylko jedną.
Jeśli masz w BIOS-ie opcję USB to na płycie też powinny być złącza (może nie są tylko wyprowadzone na obudowę).

Pozostało 580 znaków

2003-04-15 20:46

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

0

sorki ze wyjade z takim lamerskim tekstem, ale nie znam Cie zbyt dobrze i nie wiem na iles biegly w obsludze kompa... a wiec, wiekszosc plyt glownych wyprowadza USB na froncie obudowy, czesto zaslaniaja je rozne klapki ktore trzeba otworzyc.

dopisane:
moj komp ma kolo 6 lat, a mam wyjscie USB na froncie.

Pozostało 580 znaków

2003-04-15 22:28

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

bardzo często w starszych maszynach w ogóle nie ma złącza USB na obudowie.. Murky sprawdź czy masz takowe na płycie (zapewne tak), kup średzia usb (10 zł) i bedzie okej.

Ja mam jedną płytę z 97 roku i już wtedy usb montowali (chodź wyprowadzeń na zewnątrz nie było).


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0