jaki macie laptop ?

0

jestem posiadaczem LENOVO Ideapad

matryca 15.6 cala
procesor Intel 2.16 GHz + Intel Graphic
dysk SSD 120 GB
RAM 4GB

1

@MisiekNaLuzie: może się wypowiesz, jestes ekspertem sprzętu microsofta.

2

Przyjdzie ktoś z macbookiem i powie: Mam Apple więc nawet nie muszę wiedzieć jaki tam jest procesor. :-p

Chyba, że ma M1, to +10 do bazy ;)

4

Podstawowy MacBook Air z M1

1
krzychu82a napisał(a):

matryca 15.6 cala
procesor Intel 2.16 GHz + Intel Graphic
dysk SSD 120 GB
RAM 4GB

Słabo, nie ma się czym chwalić...
8GB RAM teraz to minimum.
Dysk SSD też przydałby się przynajmniej 2-4 razy większy.

Ja laptopy już jakiś czas temu przestałem kupować, używam stacjonarkę.

Ostatni lapek jaki mi został, to Toshiba Satellite P770 z dyskiem wymienionym na SSD 240GB.
Reszta podzespołów raczej tak jak tutaj opisują: https://www.x-kom.pl/p/122374-notebook-laptop-173-toshiba-satellite-p770-120-i7-2670qm-8gb-640-br-rw-win8.html

1

mysle nad czyms nowym ale licze na postep jakosciowy odnosnie nowego laptopa :)

1

jaki macie laptop

Ale który?
I do czego?

Służbowy mam MSI GL65, procek i7-8750H, RAM 32 GB, GTX 1650, SSD 512 GB, SSD 2 TB.

Prywatne mam cztery, bez rewelacji. „Najlepszy” z nich to Acer Extensa 5630ez - jakieś Pentium Dual Core, 4 GB RAM, jakaś biedagrafika.
Do Worda i YouTube'a na razie wystarcza.

?

Nie stawia się spacji przed znakiem zapytania.

2

Dell Precision 7550 i7 10 generacji 512 gb 16gb ram quadro t2000 mogę polecić, ale następny to zapewne macbook

0

HP Omen 15 , i5 7300 hq 7th gen 2.5Ghz, 8GB RAM, 120 GB SSD 1TB HDD, GTX 1050 2GB.
Przydałby mi się porządny stacjonarny. Laptop nie wyrabia przy większych projektach (gamedev). To będzie pierwsze co kupię jak dostanę robote.

4
Kazik

„Jaki macie laptop?” – gdy mnie ktoś tak spyta!

Jest Dell i są podobno inne ;-)

P1150396s.jpg

2

Dell5400. Wbudowane miałem 16 GB ramu ale dołyżyłem sobie kolejne 16, w SPACJA końcu programuje w Javie i używam Dockera.

2

MSI PE60 6QE z 2016 roku.

i7 6700HQ - w benchmarkach wypada słabiej niż desktopowe i3 :(
32GB RAM - jak jeszcze bawiłem się symulacjami to potrafiło zabraknąć i marzyłem o 128GB
GTX 960M
256GB SSD + 1TB HDD
Bateria: .... istnieje :D

Ogólnie not great, not terrible. Dawał się latami zarzynać robieniem rzeczy, do których "konsumenckie" laptopy raczej nie są przewidziane, ale i tak czasem kończył się RAM, kończył się HDD, dysk SSD padł dwa razy, tryb chłodzenia przełączany między "umiarkowanie cichym" a "umiarkowanie skutecznym"... Z jednej strony wewnętrzna cebula się cieszy, że to nadal działa, z drugiej np. nowsze gry już go strasznie męczą i cytując @p_agon

Chce cos nowszego, ale ten nie chce się zepsuc ;/

Jeśli warunki przestrzenno-mobilno-jakieśtam pozwolą, to następnym razem będzie pewnie stacjonarka + lekkie podróżne klikadło z długim czasem życia na baterii.

2

Dell Inspiron G3, model z i5-8400:
Karta graficzna - nvidia 1650 Ti
Dysk SSD - wbudowany 480GB, ale dołożyłem 960GB, oczywiście SSD
RAM - Jedynie 8GB 2666mhz, ale w najbliższym czasie będzie dokładany, jak będzie opcja, to więcej mhz.
Monitor zewnętrzny, acer nitro 27 cali, IPS, FULL HD.
Zestaw w miarę daje rade, oprócz tego, że muszę dołożyć RAM.

1

Lenovo ThinkPad E14 Gen 2, AMD Ryzen 5 4500U, 16GB RAM, 512GB SSD

0

Intel Core 2 Duo T9600
8gb ram DDR2
80gb SSD 1.8"
12.1"

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1